Dota 2

Izvor: Wikipedija
Dota 2
ProizvođačValve
Izdavač(i)Valve
Dizajner(i)Ice Frog
Pisac/pisciMarc Laidlaw
Ted Kosmatka
Kris Katz
Skladatelj(i)Jason Hayes
Tim Larkin
SerijalDota
MotorSource 2
Nadnevak izlaska9. srpnja 2013.
Žanr(ovi)MOBA
Način(i) igreMultiplayer
PlatformaWindows, Linux, OS X


Dota 2 je videoigra, stilom strategija u realnom vremenu (RTS) tipa MOBA iz 2013. godine koju je razvio i objavio Valve. Igra je nastavak Defense of the Ancientsa (DotA), što je bio mod za Warcraft III: Reign of Chaos od Blizzard Entertainmenta. Dota 2 se igra između dva tima po pet igrača, pri čemu svaki tim zauzima i brani zasebnu bazu na karti. Svaki od deset igrača neovisno kontrolira svog lika, poznatog kao "heroj", a svaki od njih ima jedinstvene sposobnosti i različite stilove igre. Tim pobjeđuje time što je prvi uništio "Ancient" drugog tima, veliku strukturu smještenu unutar njihove baze.

Načini igre[uredi | uredi kôd]

Dota 2 je MOBA igra koja se igra između dva tima po pet igrača, a cilj je uništiti središnju građevinu suparničkog tima poznatu kao "Ancient". Svaki od igrača raspolaže herojem čije sposobnosti i moći napreduju tijekom igre. Svaki od heroja ima šest utora za inventar u koje se mogu pohranjivati stvari koje utječu na sposobnosti. Kako bi se sakupilo proizvode, koristi se novac koji se dobija eliminacijom nakaza (creeps).

Igra zahtjeva veliku usmjerenost prema taktici i timskoj koordinaciji i izrazito je fokusirana na strategije koje omogućuju optimalno nadograđivanje snage, što je brže moguće, kao i pravilno prikupljanje i korištenje proizvoda.

Iako je Dota 2 besplatna multiplayer igra, sadržava tutorijale u kojima početnici mogu vježbati i postupno se upoznavati s načinom igre i njenim finesama i zakonitostima kroz igru protiv botova, prije nego što se igrač upusti u sukob s drugim igračima na karti.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Dota 2 koji govori o videoigrama treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.