Dubrovnik (časopis Matice hrvatske)

Izvor: Wikipedija
Dubrovnik
Glavni urednik Vesna Čučić
Kategorija časopis za književnost i znanost
Izlazi 1955.
Izdavač Matica Hrvatska

Dubrovnik je književno-znanstveni časopis u izdanju Matice hrvatske iz Dubrovnika. Izlazi od 1955. godine. Od 1955. izdavač je bio Pododbor Matice hrvatske Dubrovnik, od 1966. do 1971. Ogranak Matice hrvatske Dubrovnik, a od političko-policijskog obračuna s hrvatskim proljećarima 1972. do demokratizacije u Hrvatskoj 1989. izdavač je bio Socijalistički savez radnog naroda Hrvatske. Od 1990. izdavač je ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku.

Kroz svoje postojanje Dubrovnik je izlazio dvomjesečno i tromjesečno. U impresumima se definirao kao "časopis za književnost, nauku i umjetnost", pa kao "dvomjesečnik za kulturu, umjetnost, ekonomska i društvena pitanja", "časopis za kulturu", a danas je "časopis za književnost i znanost".

Urednici su bili: Nikola Ivanišin, Stjepan Kastropil, Feđa Šehović, Pero Portolan, Nikola Kojić, Miljenko Foretić, Mato Jerinić, Ivana Burđelez i Vesna Čučić.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  • impresum
  • NSK
Nedovršeni članak Dubrovnik (časopis Matice hrvatske) koji govori o medijima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.