EA Mobile

Izvor: Wikipedija
EA Mobile
Vrsta Podružnica Electronic Artsa
Osnovana 2000. (JAMDAT Mobile)
2005. (EA Mobile)
Osnivač(i) Scott Lahman, Zack Norman, Austin Murray
Sjedište Los Angeles, KalifornijaSAD
Djelatnost(i) mobilne videoigre
Vlasnik Electronic Arts
Web stranica www.eamobile.com

EA Mobile je američka tvrtka pod vlasništvom Electronic Artsa, a bavi se proizvodnjom videoigara za mobilne telefone. EA Mobile također proizvodi ostale mobilne sadržaje, poput aplikacija za melodije zvona, ali i ne samo za mobitele nego i za PDA i osobna mini-računala. Povezani su sa svim većim sjevernoameričkim tvrtkama slične industrije, a posjeduju urede dilje svijeta, pa tako i u Los Angelesu, Montréalu, Londonu, Tokiju, Hyderabadu, Honoluluu i Bukureštu.

Povijest[uredi | uredi kôd]

JAMDAT Mobile su 2000. godine osnovali bivši direktori tvrtke Activision, Scott Lahman i Zack Norman, te poduzetnik Austin Murray. JAMDAT je 2004. godine izašao na javni natječaj.

9. prosinca 2005., najavljeno je da će Electronic Arts otkupiti JAMDAT za 680 milijuna dolara. Kupnja je službeno obavljena 14. veljače 2006., a JAMDAT je preimenovan u EA Mobile.

Od 21. studenog 2006., s JAMDAT-ova "Sepulveda Centera" u Los Angelesu, uklonjen je njegov logotip s obje strane zgrade. KBS Realty je u srpnju 2006. otkupio građevinu i postao njen novi stanovnik.

Od 8. prosinca 2006., EA Mobile LA je premješten u zgradu EA-LA, na Playa Vistu u Los Angelesu, Kalifornija. Slična se stvar dogodila u Montréal, gdje se Jamdat Montréal premjestio sa svoje lokacije zbog preuzimanja sjedišta EA Montréala u Place Ville-Marieu.

8. kolovoza 2007., najavljeno je da Barry Cottle postaje potpredsjednikom i menadžerom EA Mobilea.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]