Electronic Frontier Foundation

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Electronic Frontier Foundation (EFF) međunarodna je neprofitna organizacija posvećena obrani digitalnih prava utemeljena u Sjedinjenim Američkim Državama.

Misija joj je:[1]

  • Sudjelovati i podupirati obrazovne aktivnosti koje povećavaju javno razumijevanje mogućnosti i izazova koje sa sobom donosi razvoj informatike i telekomunikacija
  • Razviti kod kreatora politike bolje razumijevanje o pitanjima na kojima se temelji slobodna i otvorena telekomunikacija, te podupirati stvaranje zakonskih i strukturalnih okvira koji će olakšati asimilaciju tih novih tehnologija od strane društva.
  • Podizati javnu svijest o pitanjima osobnih sloboda koja proizlaze iz brzog napredovanja na području novih računalnih komunikacija i medija
  • Podrška parnicama u javnom interesu očuvanja, zaštite i proširenja prava u području računalne i telekomunikacijse tehnologije.
  • Poticati i podržavati razvoj novih alata koji će obogatiti ne-tehničke korisnike s punim i jednostavnim pristupom računalnim telekomunikacijama.

EFF podupiru donatori i sjedište mu se nalazi u San Francisco, California, s osobljem u Washingtonu. Akreditirani su promatrači u Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo[2] i jedan od sudionika Global Network Initiative.[3]

Bilješke[uredi | uredi kôd]

  1. Electronic Frontier Foundation Mission Statement Arhivirano s izvorne stranice 4. prosinca 2015. Pristupljeno 24. prosinca 2009.
  2. WIPO Electronic Frontier Foundation Arhivirano s izvorne stranice 3. lipnja 2006. Pristupljeno 6. ožujka 2009.
  3. Participants. Global Network Initiative. Pristupljeno 22. siječnja 2010.