Emilie De Rochefort (Tekken)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Emilie De Rochefort
Ime lika Emilie De Rochefort
Prva igra Tekken 5: Dark Resurrection (2006.)
Podrijetlo Flag of Monaco.svg Monako
Glas Joy Jacobson, Rachel Hirschfield (T5:DR, T6/T6:BR)
Borilački stil Street Fighting
Starost 16 (T5:DR), 17 (T6/T6:BR)
Krvna grupa A
Visina 175 cm
Težina 56 kg
Zanimanje učenica srednje škole
Hobi sudjelovanje u borbama na uličnim natjecanjima, pomaganje ocu
Voli pobjedu, gledajući oca sretnog, sobara Sebastiana
Ne voli gubljenje, uzrujanog oca, suparnicu Asuku Kazama, korporaciju Mishima Zaibatsu, Jina Kazamu

Emilie De Rochefort (エミリ・ロシュフォール, Emiri Roshufōru), poznatija kao Lili (リリ, Riri) je jedan od likova iz serijala video igara Tekken. Uz Sergeja Dragunova i Armor Kinga, jedna je od likova koji su uvedeni u nastavku Tekken 5: Dark Resurrection 2006. godine. Njena priča u Tekkenu obično uključuje rivalstvo s Asukom Kazama.

Uvod[uredi VE | uredi]

Emilie De Rochefort, poznatija pod nadimkom Lili uvedena je u Tekken 5: Dark Resurrection, te se pojavljivala u svim sljedećim nastavcima. Kada je debitirala, opisana je kao bogata djevojka iz Monaka koja je koristila svoje vještine u plesu da se bori uličnim stilom. Lili je postala jedna od najpopularnijih likova u serijalu, unatoč nedavnom uvodu u serijal.

Emilijina priča u serijalu Tekken je više osobna, te je malo udaljena od glavne radnje. Oteta u ranoj dobi, Lili je postala zainteresirana za borbu na ulici kada je uspjela istući jednog otmičara. Njen glavni razlog za ulazak na natjecanje King of the Iron Fist, osim njene želje za borbom je ljubav prema ocu, bogatom naftnom magnatu u Monaku koji ima poslovne probleme s korporacijom Mishima Zaibatsu. Ona je često u pratnji svog sobara Sebastiana.

Međutim, njeno rivalstvo s kolegicom s natjecanja Asukom Kazama, djevojkom koja ju je porazila u prethodnom natjecanju, također utječe na njenu glavnu priču. Dok Lili smišlja plan kako se osvetiti, Asuka je fokusirana na drugi problem. Iako su obje ponosne i sposobne za borbu, Lili se čini uvjerenija od Asuke koja je često drska i bahata. Lili također pokazuje karakteristike u rasponu od elegancije do ljupkosti, borbenosti, pa ponekad i sadizma.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]