FK Mladost Velika Obarska

Izvor: Wikipedija
FK Mladost
Puno ime FK Mladost Velika Obarska
Osnovan 1948.
Igralište Stadion Velika Obarska
Kapacitet 6.000
Liga Regionalna liga RS Istok
2015./16. Prva liga RS 2. (odustali)
Domaći dres
Gostujući dres

FK Mladost je bosanskohercegovački nogometni klub iz Velike Obarske kod Bijeljine.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Klub je osnovan 1948. godine i uglavnom se natjecao u niželigaškim natjecanjima SFRJ. Nakon raspada Jugoslavije igrali su u ligaškim natjecanjima Republike Srpske. U sezoni 2012./13. ostvarili su povijesni uspjeh osvajanjem Prve lige RS i plasmanom u Premijer ligu BiH. U prvoj sezoni u Premijer ligi završavaju 11. mjestu, a u drugoj osvajaju posljednje 16. mjesto i ispadaju u Prvu ligu RS. Svoje domaće utakmice u Premijer ligi igrali su na Gradskom stadionu u Bijeljini jer njihov stadion u Velikoj Obarskoj ne zadovoljava kriterije za premjerligaško natjecanje.

Nakon ispadanja iz Premijer lige, u sezoni 2015./16. igrali su u Prvoj ligi RS i osvojili drugo mjesto. Ipak, zbog financijske situacije istupili su iz Prve lige. Trenutačno se natječu u Regionalnoj ligi RS Istok.[1]

Poznati bivši igrači[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Jelica Vujanović: Velika Obarska odustala od Prve lige RSArhivirana inačica izvorne stranice od 19. srpnja 2016. (Wayback Machine), sportdc.net, preuzeto 9. srpnja 2016.
Nedovršeni članak FK Mladost Velika Obarska koji govori o bosanskohercegovačkom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.