Farrah Fawcett

Izvor: Wikipedija
Farah Fawcett
Farrah Fawcett
Rodno ime Mary Farrah Leni Fawcett
Rođenje 2. veljače 1947. (Flag of the United States.svg Corpus Christi, Teksas)
Smrt 25. lipnja 2009. (Flag of the United States.svg Santa Monica, Kalifornija[1][2])
Suprug Lee Majors (1973.-1982.)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Mary Farrah Leni Fawcett (Corpus Christi, Teksas, 2. veljače 1947.Santa Monica, Kalifornija, 25. lipnja 2009.), američka filmska glumica.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Karijeru je počela krajem 60-ih godina u serijama "I Dream of Jeannie", "Flying Nun" i "Partrids Family". Godine 1973. udala se za glumca Leeja Majorsa u čijoj je seriji : "Six Million Dollar Man" nekoliko puta i gostovala. Kada joj je karijera krenula producenti Aaron Spelling i Leonard Goldberg angažirali su je u mega hitu "Charliejevi anđeli" u kojima je zarađivala tada basnoslovnih 10.000 dolara po epizodi. No, suprugu se nije sviđala njezina stalna zaposlenost, pa je njemu za ljubav 1977. godine napustila seriju u koju se ponovno vraća nakon sudske tužbe s producentima. Brak je okončan 1979. godine kada je Farah počela izlaziti s najvećom ljubavi svoga života, Ryanom O'Nealom, s kojim je proživjela 17 turbulentnih godina i s kojim ima sina Redmonda. Unatoč stalnim optužbama da glumica uživa u opijatima, Farrah to nikada nije potvrdila.

Bolest[uredi | uredi kôd]

Farrah je otkrila da boluje od raka debeloga crijeva 2006. godine, a godinu dana nakon toga je održala konferenciju za novinare na kojoj je objavila da se izliječila. No, ubrzo potom rak se vratio te je Fawcett otišla na alternativni tretman u Njemačkoj koji joj nije mnogo mnogo pomogao. U travnju 2009. godine rak se proširio i na jetru te je od tada glumica liječena u bolnici u Los Angelesu. Farrah Fawcett preminula je 25. lipnja 2009. godine u 62. godini u bolnici u Santa Monici.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]