Prijeđi na sadržaj

Festival Organ Vida

Izvor: Wikipedija
Festival Organ Vida
Međunarodni festival fotografije Organ Vida
Osnovni podatci
Mjesto Zagreb
Država Hrvatska
Vrsta festival fotografije
Osnivač(i) Fotografska udruga Organ Vida
Osnutak 2008.
Održavanje rujan
Stranica organvida.com

Međunarodni festival fotografije Organ Vida hrvatska je fotografska manifestacija.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Festival je osnovan 2008. godine. Održava se svakog rujna u Zagrebu u organizaciji Fotografske udruge Organ Vida. Tijekom dva tjedna okuplja mlade suvremene domaće i međunarodne fotografe, ali i one već etablirane sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja umjetnosti i suvremene fotografske prakse.

Program[uredi | uredi kôd]

Program festivala pokušava potaknuti promišljanje i razgovor o ključnim, globalno i društveno važnim političkim pitanjima koja se mogu komunicirati kroz medij fotografije. Sudionici se prijavljuju temeljem otvorenog poziva. Svake godine odabire se druga tema festivala (neke od tema bile su: Crno bijela fotografija, Pokret, O ljudima, Dokumentarna fotografija, Prostori, Refleksije, Granice, Otkrivanja). Međunarodni stručni ocjenjivački sud pregledava i odabire kandidate čije se fotografije izlažu na središnjoj festivalskoj izložbi.

Festival osim izložbenog, uključuje edukativni, diskurzivni i filmski program unutar kojih se odvijaju konferencije, radionice, razgovori s umjetnicima, pregledi portfelja, predavanja, glazbene i kazališne predstave te filmske projekcije i slično.

Festival također surađuje s drugim strukovnim organizacijama i institucijama.

Nagrada "Marina Viculin"[uredi | uredi kôd]

Festivalska Nagrada "Marina Viculin" dodjeljuje se od 2017. godine. Nazvana je imenom hrvatske povjesničarke umjetnosti Marine Viculin.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Bilješke i literatura

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Mrežna mjesta