Prijeđi na sadržaj

Grand Ole Opry

Izvor: Wikipedija
Grand Ole Opry House

Grand Ole Opry je radijska emisija s country glazbom koja se emitira na radio-postaji WSM iz Nashvillea u američkoj saveznoj državi Tennessee. Emitira se neprekidno od 5. listopada 1925. godine, čime je najstarija radijska emisija u SAD-u i jedna od najstarijih u svijetu.

U emisiji nastupaju country glazbenici, koji uživo izvode svoju glazbu. U svijetu countryja stvar je velikog prestiža nastupiti u Grand Ole Opryju, tako da gotovo i nema eminentnog country glazbenika koji tamo nije nastupao. Samo neki od njih su: Hank Williams, Johnny Cash, Reba McEntire, Ricky Van Shelton, Garth Brooks, Clint Black, Alan Jackson, Trisha Yearwood i Shania Twain.

Grand Ole Opry je poznat kao "dom američke glazbe" i "najpoznatija pozornica countryja".[1] Mjesto emitiranja emisije od 1974. je Grand Ole Opry House, danas jedna od najvećih turističkih atrakcija Nashvillea.

Izvori

[uredi | uredi kôd]
  1. Grand Ole Opry: Meet The Opry. Inačica izvorne stranice arhivirana 21. travnja 2009. Pristupljeno 3. svibnja 2009. journal zahtijeva |journal= (pomoć)

Vanjske poveznice

[uredi | uredi kôd]