Gunung Tujuh

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Gunung Tuluh
Tujuh1.jpg
Snimka jezera
Lokacija Sumatra
Koordinate 1°42′″S 101°24′″E / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /Koordinate: 1°42′″S 101°24′″E / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator < / Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /; Pogrješka u predlošku: Neočekivani operator /
Površina 9,6 km²
Najveća dubina 40 m
Nadmorska visina 1950 m
Najveća širina km
Najveća dužina 4,5 km
Države Flag of Indonesia.svg Indonezija

Gunung Tujuh je vulkansko kratersko jezero smješteno na indonezijskom otoku Sumatri. Ime na indonezijskom jeziku glasi Danau Gunung Tujuh što bi u prijevodu na hrvatski značilo jezero sedam planina, opisujući tako sedam vrhova koje ga okružuju istoimene planine Tujuh. Najviši od tih sedam vrhova penje se do 2732 metra, a površina jezera leži na 1950 metara visine. Jezero je na široko 3 kilometra, a dugo 4,5 dok mu najveća dubina doseže 40 metara. Jezero i planine koje ga okružuju su popularne među planinarima i lokalnim ribičima. U blizini se nalazi i park planine Kerinci.


Geographylogo.svg Nedovršeni članak Gunung Tujuh koji govori o zemljopisu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.