Hilary Duff

Izvor: Wikipedija
Hilary Duff
Hilary Duff
Rodno ime Hilary Erhard Duff
Rođenje 28. rujna 1987. (Flag of the United States.svg Houston, Teksas)
Zanimanje glumica, pjevačica, tekstopisac, dizajnerica, producentica, glasnogovornica
Godine rada 1997. – danas
Službena stranica
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Hilary Erhard Duff američka je pjevačica, glumica, tekstopisac i skladateljica rođena 28. rujna 1987. u Houstonu, Teksas, SAD.

Rani život i karijera[uredi | uredi kôd]

Rođena je 28. rujna 1987. u Houstonu (Texas) kao drugo dijete Susan Colleen (rođ. Cobb), domaćice i filmske producentice, i Roberta Erharda Duffa, partnera u lancu dućana praktičnosti. Ima stariju sestru Haylie Duff koja je također glumica i pjevačica. Hilary je majka ohrabrivala da ide na satove glume sa starijom sestrom što je rezultiralo da obje sestre dobiju uloge u raznim lokalnim kazališnim produkcijama. U dobi od osam, odnosno šest godina, sestre su sudjelovale u baletu The Nutcracker Suite s kolumbijskim "BalletMet" u San Antoniju. Sestre su postale još više oduševljene idejom odabira glume kao zanimanja te su se na kraju s majkom preselile u Kaliforniju. Hilaryin je otac ostao u obiteljskoj kući u Houstonu kako bi vodio brigu o svojem poslovanju. Nakon nekoliko godina audicija i sastanaka, sestre Duff sudjelovale su u raznim televizijskim reklamama.

Filmska karijera[uredi | uredi kôd]

Filmsku je karijeru započela rano. Prvi je veliki uspjeh postigla serijom, a kasnije i filmom Lizzie McGuire. Poslije toga snimila je filmove Popust na količinu (engl.Cheaper by the Dozen), Priča o Pepeljugi (engl. A Cinderella Story), Iz svega srca (engl. Raise Your Voice) koji su postigli veliki uspjeh. Prvi put se sa sestrom pojavila u filmu Material Girls za koji je karakteristična obrada Madonine pjesme Material Girl koju je otpjevala.FilmRoll-small.pngP vip.svg
Nedovršeni članak Hilary Duff koji govori o filmskom umjetniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.