Hilary Duff

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Hilary Duff
Hilary Duff
Rodno ime Hilary Erhard Duff
Rođenje 28. rujna 1987.
Zanimanje glumica, pjevačica, tekstopisac, dizajnerica, producentica, glasnogovornica
Godine rada 1997. – danas
Službena stranica
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Hilary Erhard Duff je američka pjevačica, glumica, tekstopisac i kompozitor rođena 28. rujna 1987. u Houstonu, Teksas, SAD.

Rani život i karijera[uredi VE | uredi]

Hilary je rođena u Houstonu, Texas, 28. rujna 1987. Drugo je dijete Susan Colleen (djevojački Cobb), domaćice i filmske producentice, i Roberta Erharda Duffa, partnera u lancu dućana praktičnosti. Ima stariju sestru, Haylie Duff, koji je također glumica i pjevačica. Hilary je majka ohrabrivala da ide na satove glume sa starijom sestrom što je rezultiralo da obje djevojke dobiju uloge u raznim lokalnim kazališnim produkcijama. U dobi od osam i šest godina, sestre su sudjelovale u baletu The Nutcracker Suite s kolumbijskim "BalletMet" u San Antoniju. Sestre su postale još više oduševljene idejom odabira glume kao zanimanja, i na kraju preselile u Kaliforniju sa svojom majkom. Hilaryin je otac ostao u obiteljskoj kući u Houstonu kako bi voditi brigu o svojem poslovanju. Nakon nekoliko godina audicija i sastanaka, sestre Duff sudjelovale su u raznim televizijskim reklamama.

Filmska karijera[uredi VE | uredi]

Filmsku karijeru je započela rano. Prvi veliki uspjeh je postigla serijom, a kasnije i filmom Lizzie McGuire. Poslije toga je snimila filmove Popust Na Količinu (eng. Cheaper By The Dozen), Priča o Pepeljugi (eng. A Cinderella Story), Iz svega srca (eng. Raise Your Voice) koji su postigli veliki uspjeh. Prvi put se sa sestrom pojavila u filmu Material Girls za koji je karakteristična obrada Madonine pjesme Material Girl koju je otpjevala.FilmRoll-small.pngP vip.svg Nedovršeni članak Hilary Duff koji govori o filmskom umjetniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.