Homestead Correctional Institution

Izvor: Wikipedija
Ulaz u Dade i Homestead C. I. u Dade C. I. su danas smješteni muški zatvorenici, a Homestead C. I. ženske zatvorenice. Danas je najpoznatiji stanovnik ove ustanove nesretna Clover Boykin koja odslužuje svoju doživotnu kaznu i u kojem se nalazi od osnutka, a kaznu odslužuje od 15. veljače 1996. Njezina tužna životna priča započela je u njezinoj 18. godini (1993) kada je ubila Kaylu Basante, devetomjesečnu bebu obiteljskih prijatelja a iduće 1994. i svog petomjesečnog sina Daytona. Odrasla je u obitelji koju je otac napustio kad je imala svega 7 godina. Prema riječima njezine odvjetnice Alysoun B. Powell, iz West Palm Beacha, cijeli slučaj rezulatat je njezinog nesretnog života, oduzetog djetinjstva i roditeljskog nerazumijevanja djetetovih emocionalnih potreba. Alysoun dalje obrazlaže, da nesretno djetinjstvo “zvuči kao banalan izgovor, ali to je objašnjenje zašto se neki od tih zločina događaju, a to je zato što roditelji ne priznaju ili ignoriraju emocionalne potrebe svoje djece, a kada se ove potrebe ne ispune, ovo je još jedan primjer onoga što se može dogoditi.”[1]

Homestead Correctional Institution (Odgojna ustanova Homestead, Kazneno-popravni zavod Homestead), ženska odgojna ustanova na Floridi u blizini Homesteada u granicama grada Florida City, okrug Dade. 377 ulica. Objekt je osnovan 1976. za skrbništvo muških odraslih zatvorenika, a 1999. je pretvoren u ženski objekt. Kapacitet objekta je 668 osoba, a na popisu je danas 740 ženskih osoba optuženih za teške zločine,[2] među kojima neke na doživotne robije.[3]

Žene koje odslužuju svoje kazne u Homesteadu počele su se žaliti nakon dolaska nove upraviteljice Gisele Pichardo koja je tu stigla 2003. iz zatvora Broward. Pichardovu zatvorenice optužuju za sadističke i nehumane postupkre prema njima, žaleći se na užasne tretmane bez valjanog razloga kako bi im život učinila što je moguće gorim, podvrgnute su kažnjavanju za najmanji prekršaj, uskraćivanju medicinske pomoći koja gotovo ne postoji (zbog čega je bilo i smrtnih sluičajeva), oduzimanja prava da se nakon produženoig rada operu prije večere čije je dvadesetminutno vrijeme za taj obrok skratila na 7 do 8 minuta nakon čega ih stražari tjeraju van, što je neke osuđenice toliko istraumatiziralo da se odustale od odlaska na večeru. Neizdrživo stanje natjeralo ih je da zatraže pomoć od floridskog guvernera Jeba Busha, skupljajući potpise za peticiju. Današnji upravnik je Marie Boan.

Žene osuđene doživotno[uredi | uredi kôd]

Ime - (godina rođenja)

Vidi[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Murderpedia. Clover D. BOYKIN
  2. Inmate Population Information List. Inačica izvorne stranice arhivirana 19. siječnja 2013. Pristupljeno 7. ožujka 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  3. Homestead Correctional Institution. Inačica izvorne stranice arhivirana 11. siječnja 2013. Pristupljeno 5. ožujka 2013. journal zahtijeva |journal= (pomoć)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]