Hrvački klub Lika

Izvor: Wikipedija

Hrvački klub Lika je hrvački klub iz Zagreba osovan 1966. godine.

Klupsko sjedište je na adresi Žrtava fašizma 3, Zagreb.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Klub je osnovan 13. siječnja 1966. pod imenom Omladinski teško-atletski klub Lika. Jednu od glavnih uloga u tome imao je Josip Čorak koji od osnutka dugi niz godina djelovao kao vrhunski natjecatelj, trener i obnašao mnoge funkcije u klubu, te ostavio neizbrisiv trag u povijesti Hrvačkog kluba Lika.

Klupski uspjesi[uredi | uredi kôd]

  • Prvak Jugoslavije: 1971. i 1975.

Od osnutka moderne Hrvatske, višestruki prvak Hrvatske u Hrvanju grčko-rimskim načinom. Jedan od najuspješnijih klubova u povijesti Hrvatskog Hrvanja. Kroz povijest u klubu su trenirali i treniraju brojni europski i svjetski medaljaši. Osim bogate povijesti i tradicije klub krase i brojni uspjesi. Posebice zadnjih godina 2018, 2022 god. klub je proglašen najboljim klubom u uzrastu mlađih dobnih skupina u Hrvatskoj od strane Hrvatskog Hrvačkog saveza. U 2023.godini klub broji preko 150 članova i ima preko 10 reprezentativaca Hrvatske u raznim dobnim skupinama. Predsjednik kluba je Ivan Kralj, izvršni predsjednik Marko Budinščak, a tajnik Mladen Ličina. Šef struke je Petar Prodanović. Treneri u klubu su: Petar Prodanović, Mladen Ličina, Matej Lipovac, Domagoj Bagarić.

Statistka[uredi | uredi kôd]

U 2023.godini klub broji preko 150 članova i ima preko 10 reprezentativaca Hrvatske u raznim dobnim skupinama.

Lokacije[uredi | uredi kôd]

Klub posluje na nekoliko lokacija. Glavna dvorana nalazi se u centru Zagreba na adresi Trg Žrtava fašizma 3, gdje je klub osnovan i posluje od 1966. godine. Također klub ima podružnice na zapadnom dijelu Zagreba gdje preko 8 godina se odvijaju treninzi sa mlađim dobnim skupinama, u dvorani Osnovne škole Malešnica, na adresi A.T.Mimare 36. Na istočnom dijelu Zagreba klub ima podružnicu u ŠD Dubrava na adresi Gjure Prejca 2.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak Hrvački klub Lika koji govori o hrvanju treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.