Hrvački klub Sisak

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Hrvački klub Sisak je hrvački klub iz Siska.

Klupsko sjedište je na adresi Trg Vere Grozaj 19, Sisak.

Hrvački klub Sisak je osnovan 1974. godine u Sisku. Do Domovinskog rata klub se natjecao u I. i II. saveznoj ligi. U vrijeme domovinskog rata klub je prihvatio prijateljski klub Gavrilović iz Petrinje koja je bila okupirana.

U to vrijeme ta dva kluba su nastupala zajednički pod nazivom Sisak-Gavrilović u prvoj saveznoj ligi, a pojedinačno su se natjecali svaki za svoj klub.

Nakon završetka rata i povratka Hrvačkog kluba Gavrilović u Petrinju hrvački klub Sisak nastavio je sa radom te se natjecao u svim uzrasnim kategorijama (dječaci, kadeti, juniori i seniori).

Od 1996. godine Hrvački klub Sisak natjecao se u drugoj saveznoj ligi (nakon što je Hrvački klub Gavrilović otišao u Petrinju sa sobom je uz dogovor klubova odveo dobar dio hrvača Siska te je Sisak ostao većinom sa mladim hrvačima). gdje je uvijek bio u samom vrhu (prvi ili drugi).

Obzirom da su svi hrvači bili mladi trebalo je nekoliko godina da stasaju i ponovno uđu u borbu za viši rang natjecanja (prvu saveznu ligu).

Ove godine Hrvački klub Sisak je izmđu svih klubova iz Hrvatske u play offu izborio ulazak u prvu saveznu ligu. Za napomenuti je da je naš klub prema uzrastu najmlađi klub u Hrvatskoj i da su svi hrvači iz našeg grada.

U klubu trenira cca 65 hrvača, a škola hrvanja okuplja najmlađe uzraste kojih ima cca 40. Treneri u klubu su profesor Goran Plavec i profesor Dražen Majnarić.

U poslijeratnom razdoblju klub je imao zavidne rezultate. Goran Čulina kao najbolji hrvač kluba bio je najmlađi seniorski prvak države i proglašen je u dvije kategorije športašem godine Grada i Županije Sisačko Moslavačke. Nakon Gorana dolaze novi mladi hrvači koji također ostvaruju vrhunske rezultate.

Klupski uspjesi[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Hrvački klub Sisak


Wrestling pictogram.svg Nedovršeni članak Hrvački klub Sisak koji govori o hrvanju treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.