Hrvatski radio Bobovac

Izvor: Wikipedija
Hrvatski radio Bobovac
Infookvir radijska postaja
Razina regionalna
Frekvencija 95,3 i 101,1 MHz
Jezik hrvatski
Početak emitiranja 1993.
Vlasnik HKD Napredak
Sjedište Stojkovići, Vareš, BiH
Adresa Stojkovići b.b., Vareš
Slogan Kvaliteta koja se čuje![1]
Streaming Stream
Stream uživo
Službena stranica radiobobovac.com

Hrvatski radio Bobovac je bosanskohercegovačka lokalna radio stanica na hrvatskom jeziku. Jedini je medij u Varešu. Neprekidno radi od 6. lipnja 1995. godine. Novinari su Danijela Pavlić i Ivan Lovrić.[2] Program emitira od 1993. godine. Danas ima cjelodnevni vlastiti program. Emitira na frekvencijama 95,3 MHz i 101,1 MHz i putem interneta. Program se sastoji od aktualnih informacija, emisija zabavnog i glazbenog karaktera, vjerskog sadržaja, programa za mladež.[3] Uredništvo se nalazi u Stojkovićima, Vareš.[4] Radio Bobovac ima internetski portal s aktualnim, športskim i vijestima iz politike.[5] Postaja prenosi i velike događaje poput misnog slavlja Molitvenog dana za Domovinu i Hodočašće Oružanih i redarstvenih snaga BiH.[6] Ravnatelj Hrvatskog radija Bobovac je Ivan Lovrić.[7] Hrvatski radio Bobovac djeluje u sklopu HKD Napredak, koji je njegov osnivač. Regulacijska komisija za komunikacije BiH ovom je radiju izdala dugoročnu dozvolu za emitiranje. Vlada Zeničko-dobojske županije potpisala ugovor o suradnji s Hrvatskim radijom Bobovac, a po zakonu o lokalnoj samoupravi iz 1998. godine koji je donijela Vlada Zeničko-dobojske županije, općina je dužna osigurati uvjete i sredstva za rad lokalnih RTV postaja. Osnivač HKD Napredak je odabrao ime postaji, a koje je odobrila Regulacijska komisija za komunikacije BiH.[8]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Tunein Hrvatski radio Bobovac
  2. (boš.) Kaportal.baArhivirana inačica izvorne stranice od 26. studenoga 2018. (Wayback Machine) Radio Bobovac: Vareš, mjesto prirodnih bogatstava i divnih ljudi, bori se za opstanak: Općina će postojati do 1. januara, a onda…?, 1. studenoga 2015. (preuzeto 26. studenoga 2018.)
  3. Radio Bobovac _ BiH - UzivoRadio.NET
  4. Radio Bobovac Kontakt
  5. Radio Bobovac Portal
  6. Proslavljen XV. Molitveni dan za Domovinu i XIII. Hodočašće Oružanih i redarstvenih snaga BiH - KTA
  7. Čavara spreman za pomoć Hrvatskom radiju ‘Bobovac’ Srijeda, 13. svibnja 2015. 17:40, IZVOR: Fena, AUTOR: R.I.
  8. Slobodna Dalmacija: Hrvatski radio Bobovac Vareš zbog naziva nepodoban za općinsku donaciju: Brišite ’hrvatski’ iz svoga imena!

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]