Internetski medijski videosadržaj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Internetski medijski videosadržaj koji se reproducira u ugrađenoj medijskom playeru

Internetski medijski videosadržaj[1] (engl.: webcast) je medijski videosadržaj koji se emitira putem mrežnog strujanja, a može doći i na zahtjev njihovih korisnika. U osnovi, medijski videosadržaj se emitira radiodifuzijom (engl.: broadcasting) preko interneta.

Najveći "medijski videosadržaji" uključuju radijske i televizijske postaje koji "simultano odašiljaju" i reproduciraju navedeni program. Internetski videosadržaj se obično sastoji od pružanja neinteraktivnih linijskog mrežnog strujanja ili događaja. Tijela za proizvode pod licencom i autorskim pravima nude posebne "dozvole za internetske videosadržaje" onima koji žele uživo odašiljati (prenositi) program kroz mrežno strujanje koristeći materijale zaštićene autorskim pravima.

Pregled[uredi | uredi kôd]

Medijski videosadržaj se široko upotrebljava u trgovačkom sektoru za njihove prezentacije (npr. na poslovnim sastancima), u e-učenju (engl.: e-learning; za odašiljanje prijenosa seminara) i za povezane komunikacijske aktivnosti.

Međutim, internetski videosadržaj ne podnosi mnogo, ako uostalom postoje, odnos prema web konferencijama, koji je dizajniran i osmišljen za dogovore između mnogo ljudi.[2]

Povijest[uredi | uredi kôd]

Internetski medijski videovjenčanje ili vjenčanozapis (engl.: wedcast)[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Webcast > (internetski) medijski videosadržaj. bolje.hr. Pristupljeno 24. kolovoza 2019.
  2. Shiao, Dennis (26. prosinca 2012.). Webcasting 101: Planning and Executing High Quality Webcasts. INXPO. (engl.) Pristupljeno 25. kolovoza 2019.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]