Johnny Test

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Johnny Test je američko-kanadska animirana televizijska serija. Prvu i drugu sezonu je producirao Warner Bros. Animation, dok je Cookie Jar Entertainment producirao drugu sezonu i nadalje. Serija je premijerno prikazan na WBS Kids 17. rujna 2005., gdje je seriju emitirana kroz svoju drugu i treću sezonu. Ostatak serije emitiran je na Cartoon Network-u počevši od 7. siječnja 2008., u SAD-u i inozemstvu.[1][2]

U Kanadi se serija emitira na Teletoonu, a premijerno je prikazana 8. rujna 2006. godine.[3]

Serija se vrti oko avantura naslovnog lika, Johnnyja Testa, 11-godišnjeg dječaka iz predgrađa, koji živi s roditeljima, svojih "super-genijalnih" 13-godišnjih sestara blizanaca, Susan i Mary, a obje su znanstvenici i najbolji prijatelji jedni s drugima i pas koji govori po imenu Dukey. Oni žive u izmišljenom gradu Porkbelly koji je u SAD-u ili Kanadi. Johnny se često koristi kao ispitni predmet za svoje izume i eksperimente genijalnih sestara blizanaca, u rasponu od naprava do supermoći. Njihovi eksperimenti često stvaraju probleme koje mora riješiti i ponekad se mora boriti protiv negativaca. Povremeno spašava svijet izumima svojih sestara.

U Hrvatskoj se serija prikazuje na RTL Kockici.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. COOKIE JAR ENTERTAINMENT SERVES UP MORE JOHNNY TEST FOR CARTOON NETWORK CHANNELS AROUND THE WORLD. Inačica izvorne stranice arhivirana 2. prosinca 2010.
  2. JOHNNY TEST TO DEBUT CARTOON NETWORK. Inačica izvorne stranice arhivirana 21. rujna 2013.
  3. Greenaway, Kathryn. 2. rujna 2006. Fall TV sneak peek -- for the kids. Montreal Gazette. Postmedia Network. Canada.com. Inačica izvorne stranice arhivirana 11. studenoga 2014. Pristupljeno 18. srpnja 2016.