Prijeđi na sadržaj

Johnny Test

Izvor: Wikipedija
Johnny Test
Formatanimirana serija
AutorScott Fellows
GlumciJames Arnold Taylor
Louis Chirillo
Trevor Devall
Brittney Wilson
Ashleigh Ball
Maryke Hendrikse
Ian James Corlett
Kathleen Barr
Lee Tockar
Andrew Francis
Bill Mondy
Scott McNeil
Država podrijetlaSAD
Broj epizoda117
Broj sezona6
Produkcija
Trajanje epizode22 minute
Prikazivanje
TV kućaKids' WB
Cartoon Network
U HrvatskojRTL Kockica
Emitiranje17. rujna 2005.25. prosinca 2014.
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Johnny Test je američko-kanadska animirana televizijska serija. Prvu i drugu sezonu je producirao Warner Bros. Animation, dok je Cookie Jar Entertainment producirao drugu sezonu i nadalje. Serija je premijerno prikazan na WBS Kids 17. rujna 2005., gdje je seriju emitirana kroz svoju drugu i treću sezonu. Ostatak serije emitiran je na Cartoon Network-u počevši od 7. siječnja 2008., u SAD-u i inozemstvu.[1][2]

U Kanadi se serija emitira na Teletoonu, a premijerno je prikazana 8. rujna 2006. godine.[3]

Serija se vrti oko avantura naslovnog lika, Johnnyja Testa, 11-godišnjeg dječaka iz predgrađa, koji živi s roditeljima, svojih "super-genijalnih" 13-godišnjih sestara blizanaca, Susan i Mary, a obje su znanstvenici i najbolji prijatelji jedni s drugima i pas koji govori po imenu Dukey. Oni žive u izmišljenom gradu Porkbelly koji je u SAD-u ili Kanadi. Johnny se često koristi kao ispitni predmet za svoje izume i eksperimente genijalnih sestara blizanaca, u rasponu od naprava do supermoći. Njihovi eksperimenti često stvaraju probleme koje mora riješiti i ponekad se mora boriti protiv negativaca. Povremeno spašava svijet izumima svojih sestara.

U Hrvatskoj se serija prikazuje na RTL Kockici.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. COOKIE JAR ENTERTAINMENT SERVES UP MORE JOHNNY TEST FOR CARTOON NETWORK CHANNELS AROUND THE WORLD. Inačica izvorne stranice arhivirana 2. prosinca 2010.
  2. JOHNNY TEST TO DEBUT CARTOON NETWORK. Inačica izvorne stranice arhivirana 21. rujna 2013.
  3. Greenaway, Kathryn. 2. rujna 2006. Fall TV sneak peek -- for the kids. Montreal Gazette. Postmedia Network. Canada.com. Inačica izvorne stranice arhivirana 11. studenoga 2014. Pristupljeno 18. srpnja 2016.