Klub studenata elektrotehnike

Izvor: Wikipedija
Logo KSET-a

Klub studenata elektrotehnike, poznatiji kao KSET je zagrebački klub i okupljalište studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Nakon 20 sati postaje mjesto održavanja brojnih koncerata, slušaonica, dramskih predstava i video projekcija.

Klub se nalazi na prostoru FER-a i u njegovom je vlasništvu. Klubom upravlja gotovo 300 volontera okupljenih u studentskoj udruzi SS-FER. Unutar kluba se nalazi devet sekcija: biciklistička, disko, dramska, foto, glazbena, planinarska, računarska, tehnička i video.[1]

KSET je najpoznatiji po svojim koncertima koji tematski idu sve od etna preko jazza i americane sve do tvrdog punka. Od poznatijih bendova između ostalih mogu se istaknuti Nomeansno, Thermals, Toasters, te mnogi drugi. Od domaćih bendova KSET je među ostalima ugostio Pips, Chips & Videoclips, Hladno pivo, Lollobrigida Girls... U KSETu su se održavala dva velika festivala "Earwing No Jazz Festival" i "Žedno Uho Festival" te Etno festival i ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk). Članovi kluba svake godine organiziraju i Brucošijadu FER-a.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Studentski savez tadašnjeg Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu nastao je 1969. godine, a ime KSET dobio je 1971. godine. 1976. je iz podruma Fakulteta preseljen u novouređenu bivšu kotlovnicu. Kroz dugi niz godina KSET se razvio u važno koncertno mjesto te je ugostio mnoge hrvatske i svjetske glazbenike, na primjer: Pips, Chips & Videoclips, Zabranjeno Pušenje, Hladno pivo, The Bambi Molesters, Tamara Obrovac, Vještice, The National, Russian Circles, The Mars Volta, Napalm Death, The Real McKenzies, Future Islands i drugi.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. [1][neaktivna poveznica] KSET: o Klubu (pristupljeno 27. rujna 2016.)
  2. [2] FER: KSET obilježava 40 godina od preseljenja na sadašnju lokaciju, 2. veljače 2016. (pristupljeno 27. rujna 2016.)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]