Kyogre

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Kyogre

Japansko ime カイオーガ Kyogre
Redni broj 382
Generacija treća
Vrsta Vodeni Pokemon
Stupanj Elementarni stupanj
Razvio se iz -
Razvija se u -
Razvoj -
Visina 4.5 m
Težina 352 kg
Sposobnost izazivanje jake kiše (summon heavy rain)

Kyogre (カイオーガ Kyogre u prvotnim inačicama na japanskom jeziku) je jedan od 809 fiktivnih vrsta Pokémon stvorenja iz Pokémon medijske franšize – skupa Pokémon videoigara, animiranih serija, manga stripova, knjiga, igraćih karata i drugih medija kojima je tvorac Satoshi Tajiri - vrijedne nekoliko milijardi dolara. Svrha je {{{ime gen}}} u videoigrama, animiranoj seriji i manga stripovima, kao i svrha ostalih Pokémona, borba s divljim Pokémonima – neukroćenim stvorenjima koje igrači i likovi pronalaze dok kreću na razne avanture – i pripitomljenim Pokémonima drugih Pokémon trenera.

Općenito[uredi VE | uredi]

Kyogre je jedan od legendarnih Pokemona. On je jedan od članova Vremenske trojke (engleski: Weather trio). Pored njega su to još Groudon i Rayquaza. Vodeni je Pokemon. Posjeduje sposobnost širenja oceana. Oko toga postoji i legenda: Kyogre, onaj koji širi oceane, i Groudon, onaj koji širi kopna, su u stalnom sukobu, još od antičkog perioda. Rayquaza, vladar neba, je taj koji ih smiruje. U video igricama, Kyogre se pojavljuje u trećoj generaciji. Također je na naslovnici jednih od triju kutija treće generacije: Pokémon Sapphire.

Biološke karakteristike[uredi VE | uredi]

Psihološke karakteristike[uredi VE | uredi]

Ima velika peraja ili "krila". Tamnoplave je boje, brada mu je bijela i nanjoj se nalaze 2 šiljka, po jedan sa svake strane. Na krilima mu se nalaze oznake koje ka vrhovima peraja prelaze u slovo ˝A˝. Posjeduje dva peraja na leđima sa dvije trake, koje prolaze vodoravno iza peraja. Rep izgleda lepršav sa 4 trake, unutrašnje su manje od vanjskih. U ustima su mu smješteni oštri trokutasti zubi.

Spolne razlike[uredi VE | uredi]

Kyogre spada u grupu Bespolnih Pokemona.

U animiranom crtiću[uredi VE | uredi]

Kyogre se prvi put pojavljuje u epizodi Gaining Groudon (Kontrola nad Groudonom). Tim Magma je ulovio Kyogrea, ali ne posjeduju odgovarajuću Poke-Loptu da bi ga kontrolirali. S druge strane Tim Aqua je ulovio Groudona. Oba tima se dogovaraju da zamijene Pokemone. Međutim Archie, šef Aque, odlučuje upotrijebit Kyogrea da uništi sve i svakog, pa čak i svoje ljude.

Bitka između Kyogrea i Groudona se odvije u sljedećoj epizodi, The Scuffle of Legends (Sudar legendi).

Kyogre se također pojavljuje u filmu Pokémon Ranger and the Temple of the Sea ( Pokemon Ranger i Hram Mora), baš na vrijeme za posljednju bitku.

Kyogre se pojavljuje i u uvodnom dijelu filmova: The Rise of Darkrai (Uspon Darkraia) i Giratina and the Sky Warrior (Giratina i Nebeski Ratnik).

Tehnike[uredi VE | uredi]

Prirodne tehnike
Tehnika Vrsta tehnike Razina
Water Pulse (Vodeni Puls) Vodeni 1
Scary Face (Grimasa) Normalni 5
Ancient Power (Drevna Moć) Kameni 15
Body Slam (Udar Tijelom) Normalni 20
Calm Mind (Umiravajuća pomisao) Psihički 30
Ice Beam (Ledena Zraka) Ledeni 35
Hydro Pump (Hidro Pumpa) Vodeni 45
Rest (Oporavak) Psihički 50
Sheer Cold (Čista Hladnoća) Ledeni 60
Double-Edge (Dvostruka Oštrica) Normalni 65
Aqua Tail (Vodeni Rep) Vodeni 75
Water Squirt (Vodeni Mlaz) Vodeni 80

Statistike[uredi VE | uredi]

HP: 100
 
Attack: 100
 
Defense: 90
 
SpAtk: 150
 
SpDef: 140
 
Speed: 90
 

Statistika Special korištena je samo tijekom prve generacije; kasnije je podijeljenja na Special Attack i Special Defense statistike.