Lloyd Bridges

Izvor: Wikipedija
Lloyd Bridges
Lloyd Bridges
Lloyd Bridges (1989.)
Rodno ime Lloyd Vernet Bridges, Jr.
Rođenje 13. siječnja 1913. ( San Leandro, Kalifornija)
Smrt 10. ožujka 1998. ( Los Angeles, Kalifornija)
Supruga Dorothy Simpson (1938. – 1998.)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Lloyd Vernet Bridges, Jr. (San Leandro, Kalifornija, 13. siječnja 1913. - Los Angeles, Kalifornija, 10. ožujka 1998.), američki glumac, koji se proslavio ulogama u televizijskim serijama, a ostvario je preko 150 filmskih uloga.

Rodio se u kalifornijskom gradu San Leandru, od majke Harriet, i oca Lloyda Starijeg. Maturirao je 1931. godine, a kasnije nastavlja obrazovanje odlaskom na studij politologije.

Tamo upoznaje svoju suprugu Dorothy Simpson s kojom se ženi 1938. godine. Ostali su zajedno idućih 60 godina. Imao je sinove Jeffa i Beaua, koji su oboje priznati glumci. Bio je i djed Jordana Bridgesa. Jedno vrijeme bio je član Obalne straže SAD-a.

Nakon što je Drugi svjetski rat završio, vratio se glumi, ali je 1950-ih bio na crnoj listi nakon što je priznao da je bio član organizacije povezane s Komunističkom partijom SAD-a. Kasnije u karijeri snimao je komedije i parodije.

Prije smrti gostovao je u dvije epizode Seinfelda. Umro je prirodnom smrću u 85. godini. Bio je pristaša ekologije i brige za svijet.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]