Lloyd Bridges

Izvor: Wikipedija
Lloyd Bridges
Lloyd Bridges
Lloyd Bridges (1989.)
Rodno ime Lloyd Vernet Bridges, Jr.
Rođenje 13. siječnja 1913. (Flag of the United States.svg San Leandro, Kalifornija)
Smrt 10. ožujka 1998. (Flag of the United States.svg Los Angeles, Kalifornija)
Supruga Dorothy Simpson (1938. – 1998.)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Lloyd Vernet Bridges, Jr. (San Leandro, Kalifornija, 13. siječnja 1913. - Los Angeles, Kalifornija, 10. ožujka 1998.), američki glumac, koji se proslavio ulogama u televizijskim serijama, a ostvario je preko 150 filmskih uloga.

Rodio se u kalifornijskom gradu San Leandru, od majke Harriet, i oca Lloyda Starijeg. Maturirao je 1931. godine, a kasnije nastavlja obrazovanje odlaskom na studij politologije.

Tamo upoznaje svoju suprugu Dorothy Simpson s kojom se ženi 1938. godine. Ostali su zajedno idućih 60 godina. Imao je sinove Jeffa i Beaua, koji su oboje priznati glumci. Bio je i djed Jordana Bridgesa. Jedno vrijeme bio je član Obalne straže SAD-a.

Nakon što je Drugi svjetski rat završio, vratio se glumi, ali je 1950-ih bio na crnoj listi nakon što je priznao da je bio član organizacije povezane s Komunističkom partijom SAD-a. Kasnije u karijeri snimao je komedije i parodije.

Prije smrti gostovao je u dvije epizode Seinfelda. Umro je prirodnom smrću u 85. godini. Bio je pristaša ekologije i brige za svijet.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]