Magma (tvrtka)

Izvor: Wikipedija
Magma d.d.
Logotip
Osnovana 1989.
Osnivač(i) Goranko Fižulić
Sjedište Baštijanova 52a
Zagreb Hrvatska
Pokriveno područje trgovina na veliko tekstilom, trgovina na malo tekstilom, odjećom i obućom
Usluge proizvodnja, promet i vanjska trgovina[1][2]
Broj zaposlenih 1.772 (31. ožujka 2010.)[3]
Holding tvrtka NFI Empik Media & Fashion S.A.
Podružnice Turbo limač, Turbo sport, Urban Republic, Magma home
Vlasnik NFI Empik Media & Fashion S.A.
Web stranica magma.hr

Magma d.d. je hrvatska tvrtka osnovana 1989. godine sa sjedištem u Zagrebu, djeluje kao podružnica NFI Empik Media & Fashion S.A.

Putem svojih podružnica, djeluje kao trgovac za modu, sport, igračke, proizvoda za bebe i opreme za uređenje doma pod vlastitim brandom, kao i pod različitim međunarodnim brandovima u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, i Hong Kongu.

Njezini maloprodajni lanci obuhvaćaju Turbo limač, maloprodajni lanac proizvoda za djecu, uključujući i odjeću i obuću za djecu u dobi od 0 do 14, izbor igara i igračaka, slikovnice, multimediju, sportske artikle i školski pribor te namještaj i oprema za jaslice. Turbo sport je sportski lanac koji nudi odjeću i obuću, kao i opremu za razne olimpjske, ekstremne i rekreacijske sportove. Magma modne trgovine koje nude odjeću za cijelu obitelj i Magma home koja nudi proizvode za opremanje domova, uključujući proizvode za uređenje dnevnog boravka, spavaće sobe, jaslica, kuhinje, kupaonice, i sezonske je artikle.

31. prosinca 2008., tvrtka je imala[3] 75 Turbo limač trgovina, 27 Turbo sport trgovina, 38 Magma modnih trgovina i 13 nezavisnih lokacija modne marke Urban Republic te 15 Magma home trgovina. Također djeluje kao distributer različitih svjetskih proizvođača slastica i hrane za doručak, kao što su Bahlsen i Newlat Buitoni, Haribo, Kellogg’s i Natais.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]