Marta Muždalo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Marta Muždalo (Zagreb 26. siječnja 1977.) dipl. ing. arhitekture i hrvatski tekstopisac.

Nakon VII. Opće gimnazije, upisuje studij arhitekture na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Po završetku fakulteta se zapošljava u projektnom društvu -a, ŽPD-u, gdje radi i danas.

Javnosti poznatija kao tekstopisac pjesme Natali Dizdar "Ne daj", nagrađenoj Zlatnom kooglom 2005. za pjesmu godine, te nagradom HR Top 20 za najbolje plasiranu pjesmu na top-ljestvicama tijekom 2004. godine. Pjesma je bila nominirana za Porina u tri kategorije, a Natali Dizdar je osvojila onog za najboljeg debitanta. "Ne daj" se smatra najuspješnijim domaćim singlom 2004. godine, kao i jednim od naših najboljih pop ostvarenja uopće. Nakon singla "Ne daj", Marta Muždalo nastavlja suradnju s Natali Dizdar te s Marinom Ostojićem i Davorom Vidukom piše pjesmu "Rudi", a autorski će sudjelovati i na njenom novom albumu.

Mlada autorica je i jedna od pjevačica alternativnog rock sastava "Diletanti", najpoznatijeg po velikom hitu "Božić dolazi". Povremeno radi kao kolumnistica poznatog Dopmagazina, pa se često našla i s druge strane glazbe, komentirajući koncertne nastupe stranih i domaćih izvođača.

Marta Muždalo trenira curling i skiperica je ženske ekipe CK Zapruđe koja je 2006. godine osvojila prvo mjesto na prvom PH u curlingu, a već treću godinu zaredom članica je naše ženske reprezentacije.


Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Željezničko projektno društvo d.d.

Službene stranice Natali Dizdar

Dopmagazin

Hrvatski curling savez