Minijatura za Leksikon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Minijatura za Leksikon
(studijski album)
Objavljen 2007.
Snimanje studio K 23
Izdavač Hrvatsko akademsko društvo
Producent(i) Hrvoje Tikvicki i János Pap
Kronologija albuma –
  Minijatura za Leksikon
(2007.)
 

Minijatura za Leksikon je glazbeni CD u izdanju Hrvatskog akademskog društva iz Subotice. Glazbu je skladao Hrvoje Tikvicki, a snimao János Pap.

U Minijaturi je opisana povijest bačkih Hrvata kroz dijalog dva stara bunjevačka motiva, viđena kroz glazbeni svjetonazor skladatelja Hrvoje Tikvickog. Glazba je pisana za gudače i udaraljke u komornoj formi.

Druga snimka je početna ideja Minijature. Radna snimka bila je osnovica, jednostavne orkestracije i standardnih računalnih zvukova. Autor smatra obije snimke jednako važnima.

Skladba Minijatura nastala je studenoga 2004. godine. Praizvedena je 13. prosinca 2004. u Velikoj dvorani Leksikografskog zavoda «Miroslav Krleža» u Zagrebu, na promociji Leksikona podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca. Promocija u matičnoj Subotici bila je u Plavoj vijećnici Gradske kuće 22. prosinca 2004. prigodom predstavljanja drugog sveska Leksikona.

Popis pjesama[uredi VE | uredi]

  1. "Minijatura o Leksikonu podunavskih Hrvata - Bunjevaca i Šokaca"
  2. "Radna snimka Minijature"

Izvori[uredi VE | uredi]


Musical notes.svg Nedovršeni članak Minijatura za Leksikon koji govori o glazbi treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.