Modea Nova

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Modea Nova je hrvatska tvornica rublja iz Garešnice.

Povijest tvornice počinje 1960. godine. Te godine općina Garešnica osnovala je konfekcijsko poduzeće Garić. 1961. Garić je udružen s poduzećem DTR iz Zagreba. Garić je do 1974. bio samo proizvodni pogon. Put k osamostaljenju tvornice počeo je kad je 1974. osnovan OOUR Garešnica. Prosinca 1989. OOUR Garešnica izašao je iz sastava DTR-a i otad djeluje kao samostalno društveno poduzeće pod imenom Modea - tvornica rublja s p.o. Temeljna djelatnost je proizvodnja tekstilne konfekcije. Ime Modea izabrano je jer je izvedeno od riječi "moda".

Pretvorbom poduzeća u Hrvatskoj Modea 1992. postala je dioničko društvo. Pod tim je imenom radila do 2008. godine. Od 2008. proizvodnju je preuzela nova tvrtka, društvo s ograničenom odgovornošću Modea Nova.

Danas u tvornici Modea Nova radi oko 250 djelatnika/ca. Poduzeće ima proizvodnju, razvoj, dizajn, konstrukciju odjeće i distribuciju. Proizvodni asortiman čine bluze, haljine, hlača, suknje, kompleti i kaputi za žene, te košulje i odijela za muškarce.

Sve se organizira u Garešnici. Proizvode se distribuira preko 23 prodavaonice koje se nalaze u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj. Modea Nova ima organizirano i veleprodajno poslovanje.

Izvori[uredi | uredi kôd]