Muzej grada Crikvenice

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Muzej Grada Crikvenice

Muzej grada Crikvenice javna je ustanova koju je 2007. godine osnovao Grad Crikvenica. Muzej je prve male korake napravio 2008. godine, a od 2009. godine djeluje u prostorima prizemlja zgrade Gradske vijećnice u Crikvenici.

Opis[uredi | uredi kôd]

Glavne zadaće muzeja su sakupljanje, dokumentiranje, zaštita, proučavanje i prezentiranje povijesti grada Crikvenice i njegove okolice, od prapovijesti do današnjih dana.

Zadaća mu je proučavati prošlost i brinuti o predmetima koji ju dokumentiraju te isto što bolje prezentirati sugrađanima, žiteljima toga kraja i gostima Crikvenice te obogatiti kulturnu i turističku ponudu. To je dugotrajna i teška zadaća, naročito zbog uvjeta u kojima je Muzej krenuo s radom, a koji je obilježen nepostojanjem bilo kakve muzejske građe. Iz tih razloga Muzej još nije u mogućnosti ostvariti stalni muzejski postav koji bi prikazao povijesni razvoj Crikvenice i okolnih mjesta. To je jedan od dugoročnijih ciljeva koji se žele ostvariti kroz iduće razdoblje te dati crikveničkom kraju zaokruženu povijesnu sliku.

Povezani članci[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  • Muzej Grada Crikvenice s dopusnicom

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]