NK Johovac

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Johovac
Puno ime Nogometni klub Johovac
Osnovan 1949.

Nogometni klub Johovac (NK Johovac; Johovac) je bio nogometni klub iz Johovca, grad Doboj, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

O klubu[uredi VE | uredi]

U Johovcu je organizirana športska aktivnost započela 1930. godine osnivanjem športskog društva "Sokol". Nogomet se počeo igrati 1949. godine, te je osnovan klub "Budućnost". Prvu ligašku utakmicu je "Budućnost" odigrala 1962. godine u sklopu dobojskog saveza, u čijim se ligama natjecao idućih godina. 1991. godine klub mijenja ime u NK "Johovac".

Zbog rata u BiH, okupacije i protjerivanja hrvatskog stanovništva iz Johovca klub se 1992. godine gasi. U obrani sudjeluju i članovi NK "Johovac"', od kojih je šest poginulo.
U izbjeglištvu su rad kluba aktiviran kroz veterane, kao i malnogometni klub koji se natjecao u "Malonogometnoj ligi Sesvete". [1] [2]

Nakon što je došlo do djelomičnog povratka stanovništva u Johovac, uređeno je igralište, ali bez ponovnog natjecateljskog aktiviranja kluba.
Glavna aktivnost kluba je redovito održavanje Malonogometnog turnira "Hrvatskih branitelja", koji se redovito od 2006. godine održava u Johovcu. [3] [4] [5]

Uspjesi[uredi VE | uredi]

Pregled plasmana[uredi VE | uredi]

Poznati igrači[uredi VE | uredi]

Unutrašnje poveznice[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. johovac.com, NK JOHOVAC IGRA U MNL SESVETE, pristupljeno 31. prosinca 2018.
  2. johovac.com, USPJEŠNA SEZONA NK JOHOVAC U MNL, pristupljeno 31. prosinca 2018.
  3. johovac.com, MALONOGOMETNI TURNIR "HRVATSKIH BRANITELJA" “JOHOVAC 2006”, pristupljeno 31. prosinca 2018.
  4. portal.braniteljski-forum.com, Malonogometni turnir hrvatskih branitelja, objavljeno 16. svibnja 2013., pristupljeno 31. prosinca 2018.
  5. udruga-policije-bpz., 12. MALONOGOMETNI TURNIR "HRVATSKIH BRANITELJA" U JOHOVCU (Bosna i Hercegovina), objavljeno 6. lipnja 2018., pristupljeno 31. prosinca 2018.


Soccerball.svg Häraldisk ginstam.png Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Nedovršeni članak NK Johovac koji govori o bosanskohercegovačkom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.