NK Lobor

Izvor: Wikipedija
NK Lobor
Puno ime Nogometni klub Lobor
Osnovan 1970.
Igralište Cukovec, Lobor
Kapacitet 500
Liga 2. ŽNL Krapinsko-zagorska
Domaći dres
Gostujući dres

NK Lobor je nogometni klub iz mjesta Lobor. Klub je osnovan 1970. godine pod nazivom NK "Iskra" Lobor. Prvi Predsjednik kluba bio je Stjepan Vlahek, prvi trener ujedno i prvi blagajnik Vlado Kuprešanin, a prvi tajnik je bio Ivo Jureković.

Najveći uspjeh u povijesti kluba bila su osvojena prva mjesta u ligi, i to krajem 70-tih godina prvo mjesto u 2. Zagorskoj ligi i plasman u 1. Zagorsku ligu, te 1987. prvo mjesto 3. Zagorske lige i plasman u 2. Zagorsku nogometnu ligu. Za spomenuti je i nagrada Fair-play ekipe nakon završene sezone 1996/1997.

Tijekom sezone 1991/92. NK "Iskra" prestaje djelovati i briše se iz registra udruga, te do 1995. u Loboru nije bilo nogometnog kluba, koji se zahvaljujući angažmanu Marijana Benković (tadašnjeg Pročelnika Općine Lobor) i Željka Hendija (Šraf) ponovo osniva 1995. pod nazivom MNK "Rajec", dok je nešto kasnije 1996. kada se i uključuje u službeno natjecanje II. ŽNL preimenovan u NK "Rajec" te s tim nazivom djeluje do 1998. kada klub mijenja ime u NK "Lobor".

Trenutačno se natječe se u 2. ŽNL Krapinsko-zagorskoj.

Nedovršeni članak NK Lobor koji govori o hrvatskom nogometnom klubu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.