Omladinska liga BiH

Izvor: Wikipedija

Omladinska liga BiH je drugi stupanj omladinskih natjecanja u bosanskohercegovačkom nogometu. Omladinsku ligu BiH igraju juniorske i kadetske momčadi klubova čije seniorske momčadi ne igraju Premijer ligi BiH. U Omladinskoj ligi BiH obavezno je sudjelovanje klubova Prve lige FBiH, dok se klubovi Druge lige FBiH te Prve i Druge lige RS trebaju prijaviti za natjecanje. Uz ispunjavanje sportskih, infrastrukturnih, financijskih i drugih kriterija u Omladinskoj ligi mogu sudjelovati i klubovi iz nižih liga.[1] Iz lige nije moguće napredovanje u višu ligu, a ne postoji niti niža liga.

Omladinska liga BiH podjeljena je na četiri skupine: Sjever, Zapad, Centar i Jug. Omladinske lige Sjever i Zapad vodi Nogometni savez Republike Srpske, a Omladinske lige Centar i Jug vodi Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine.

Skupina Savezi
Sjever NS Posavske županije, NS Tuzlanskog kantona, PFS Bijeljina i PFS Doboj[1]
Centar FS Kantona Sarajevo, NS Zeničko-dobojskog kantona, NS Županije Središnja Bosna, FS Bosansko-podrinjskog kantona i PFS Istočno Sarajevo[1]
Jug NS Hercegovačko-neretvanske županije, ŽNS Županije Hercegbosanske, ŽNS Zapadnohercegovački i PFS Trebinje[1]
Zapad NS Unsko-sanskog kantona, PFS Banja Luka, PFS Prijedor i PFS Gradiška[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c d e P R O P O Z I C I J E takmičenja Omladinske lige BiH za takmičarsku 2015/2016 godinuArhivirana inačica izvorne stranice od 6. svibnja 2016. (Wayback Machine), Nogometni savez Federacije BiH, preuzeto 13. srpnja 2016.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]