Penn Badgley

Izvor: Wikipedija
Penn Badgley
Penn Badgley
Rodno ime Penn Dayton Badgley
Rođenje 1. studenog 1986. (Baltimore, Maryland)
Godine rada 1999. -
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Penn Dayton Badgley (1. studenog 1986.) je američki glumac. Vjerojatno je najpoznatiji po ulozi Dana Humphreyja u televizijskoj seriji Tračerica. Također je glumio i u filmovima John Tucker mora umrijeti, Očuh, Cura na lošem glasu i Crni ponedjeljak.

Rani život[uredi | uredi kôd]

Badgley je rođen u Baltimoreu (država Maryland), a svoje je djetinjstvo proveo u Woodlakeu, Virginiji i Seattleu (država Washington). Pohađao je osnovnu školu Woolridge gdje je radila njegova majka, a nakon toga se prebacio u počasni program u Swift Creek. Uživao je igrajući nogomet u timu kojem je trener bio njegov otac. Kasnije je pohađao Akademiju Charles Wright (država Washington). Penn je također pohađao i dječje kazalište u Seattleu te uskoro započeo posuđivati glas na dječjim radijskim emisijama.

U dobi od 11 godina Badgley se preselio u Hollywood gdje je započeo s glumačkom karijerom. U isto je vrijeme također želio ostvariti i pjevačku karijeru te snimio pop single 1998. godine.[1] U dobi od 14 godina Penn je završio kalifornijsku srednju školu te započeo studirati na fakultetu u Santa Monici. Kasnije je primljen na Sveučilište u južnoj Kaliforniji gdje se ispisao zbog ugovornih obveza.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. tyra banks show behind the scenes: blake and penn
Nedovršeni članak Penn Badgley koji govori o filmskom glumcu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.