Petar Kuntić

Izvor: Wikipedija

Petar Kuntić je srbijanski političar hrvatske nacionalnosti iz AP Vojvodine. Trenutno je predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini koji zastupa interese hrvatskog naroda u AP Vojvodini, Republici Srbiji.

Učlanio se u DSHV krajem 1993. godine. Već iduće godine su ga članovi na redovnoj DSHV-ovoj izabrali u Predsjedništvo stranke.

1996. postaje dopredsjednikom i tu dužnost obnaša do 2000.

Nakon što je prvi predsjednik DSHV-a Bela Tonković 2003. otišao s tog mjesta, Petar Kuntić je došao na čelo stranke kao vršitelj dužnosti predsjednika.

2004. ga na idućoj izbornoj skupštini članstvo izabire za predsjednika.

2008. je u studenome na sastanku u Zagrebu, u prostorima HNS-a, imenovan za predsjednika organizacije nogometnih sastava autohtonih Hrvata za predstojeće Europsko nogometno prvenstvo nacionalnih manjina. Njega su poduprli svi predstavnici autohtonih Hrvata iz zemalja istočne i jugoistočne Europe.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  • DSHVInačica izvorne stranice arhivirana 27. listopada 2015. Sazreli smo kao narod (intervju za Hrvatsku riječ, objavljen 8. srpnja 2005.)
  1. Radio SuboticaInačica izvorne stranice arhivirana 28. veljače 2021. Kuntić predvodi nogometaše autohtonih Hrvata u regiji, 25. studenog 2008.