Pjongjanški metro

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Karta pjongjanškog metroa.
Model vlaka „D“ na postaji Puhung.

Pjongjanški metro je metro sustav Pjongjanga, glavnog grada Sjeverne Koreje. Ovaj metro sastoji se od dvije linije. Linija Čolima prometuje od stanice Kvangbok na sjeverozapadu do stanice Rakvon na sjeveroistoku. Linija Hioksin prometuje od stanice Puhum na obali Taedonga do stanice Pulgunbiol. Linije se sijeku na stanici Čonu. Ukupan broj postaja je 17, a ukupna duljina tračnica iznosi 22 km. Sustav dnevno prevozi između 300.000 i 700.000 putnika.

Izgradnja metroa je počela 1968. godine. Najveći incident se dogodio prilikom izgradnje tunela ispod rijeke Taeodong. Prema nekim izvorima, poginulo je najmanje 100 radnika. Izgradnja ovog posebnog dijela tunela nikad nije završena. Metro-mreža je sada kompletno locirana na zapadnoj obali rijeke.

Mreža[uredi VE | uredi]

Mreža se sastoji od dvije linije:

Dužina: +/- 12 km. Izgradnja započeta 1968. a puštena u promet 1973.

  • Hioksin linija. Dužina +/- 10 km. Prometuje od 1975. godine.

Imena stanice ovog metroa nisu dodijeljena po mjestu gdje se stanica nalazi, već po motivima Sjevernokorejske revolucije.

Mreža je u potpunosti pod zemljom. Projekt ovog metroa se bazirao na metro-sustavima komunističkih zemalja, naročito na Moskovskom metrou. Moskovski i pjongjanški metroi imaju mnogo toga zajedničkog; počevši od dubine tunela do razdaljine između stanica. Drugi zajednički aspekt ovih metroa je socijalrealistički stil koji se može primijetiti u stanicama.

Za vrijeme ratnog stanja, stanice mogu služiti kao skrovišta. Za ovu namjenu, stanice su osigurane velikim čeličnim vratima. Neki izvori tvrde da su velike vojne instalacije povezane sa stanicama.

Promet vlakova[uredi VE | uredi]

Vlakovi ovog metroa mogu prometovati svakih nekoliko minuta. Tijekom gužvi, vlakovi mogu prometovati u intervalu od minimalno 2 minute. Zbog energetske krize u kojoj se Sjeverna Koreja nalazi, vlakovi prometuju u intervalu od oko 7 minuta. Neki izvori tvrde da metro u Pjongjangu funkcionira samo tijekom gužvi.

Kompozicije[uredi VE | uredi]

Kada je metro počeo sa radom sedamdesetih godina, koristile su se nove vozne kompozicije. Bile su to kompozicije sa četiri vagona koje su napravljene u Kini u „Čangčun“ automobilskoj kompaniji 1972. godine. Naziv ovog modela je DK4. 1998. godine ove kompozicije su prodate Pekinškom metrou gdje danas služe sa po tri vagona na liniji 13.

Od 1998. godine, pjongjanški metro koristi njemačke vozne kompozicije koje su se koristile u Berlinskom U-vlaku. Postoje dvije vrste njemačkih voznih kompozicija:

  • GI ("Gisela"), istočnoberlinski model, rađen između 1978. i 1982.
  • D ("Dora"), zapadnoberlinski model, rađen između 1957. i 1965.

Ovi vlakovi su sada u crvenoj i krem-bojama. Sve reklame su uklonjene i na njihovom mjestu se nalaze portreti Kim Il Sunga i Kim Jong Lija.

Nedavni putnici su vidjeli samo model "Dora" u prometu. Nije poznato da li je model Gisela i dalje u upotrebi.

Poveznice[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Pjongjanški metro.