Polemos

Izvor: Wikipedija
Polemos

Naslovnica Polemosa.
Glavni urednik Mirko Bilandžić
Izlazi polugodišnjak
Izdavač Hrvatsko sociološko društvo, Jesenski i Turk
Prvi broj 1998.
Web stranica www.polemos-hr.com
ISSN 13315595

Polemos - časopis za interdisciplinarna istraživanja rata i mira hrvatski je znanstveni časopis.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Polemos su 1998. godine počeli izdavati Hrvatsko sociološko društvo i nakladnička kuća Jesenski i Turk iz Zagreba. Časopis izlazi dva puta godišnje, a prema potrebi i češće. Glavni urednik je Mirko Bilandžić.

Sadržaj[uredi | uredi kôd]

Polemos je neovisni, nevladin interdisciplinarni i multidisciplinarni akademski časopis. Objavljuje radove iz područja sigurnosnih studija, ratnih istraživanja i vojske u njihovim sociološkim, psihološkim, antropološkim, filozofskim, ekonomskim, demografskim, medicinskim, političkim i vojno-povijesnim perspektivama.

Bavi se vojno-relevantnim fenomenima i pitanjima, vojnoj organizaciji i institucijama, civilno-vojnim odnosima, strategijskim problemima, kontroli naoružanja, mirovnim operacijama, rješavanju konflikata, međunarodnim odnosima, međunarodnim i regionalnim obrambenim mehanizmima i vojnom poviješću.

Cilj mu je poticanje javne diskusije i slobodnog dijaloga između vojnih i civilnih stručnjaka o pitanjima vojne i sigurnosne tematike, kako bi se uklonila različita nasljeđa totalitarizma i pojačao razvoj demokracije. Uredništvo teži međunarodnoj razmjeni ideja iz domene rata, strategije, vojske, sigurnosti i drugih povezanih istraživanja, te promoviraju i uključivanju tih istraživanja u okvire društvenih znanosti i njihovih logika i metodologija.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Bilješke i literatura

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Mrežna mjesta