Broj 1: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Hrcko (razgovor | doprinosi)
Nova stranica: Broj 1 je jedan od glavnih junaka stripa Alan Ford. Vođa je slavne Grupe TNT i mozak svih njenih operacija. == Opis lika == Broj 1, ili kako ga često u stri...
(Nema razlike inačica)

Inačica od 30. travnja 2008. u 22:52

Broj 1 je jedan od glavnih junaka stripa Alan Ford. Vođa je slavne Grupe TNT i mozak svih njenih operacija.


Opis lika

Broj 1, ili kako ga često u stripu zovu, Njegova visost, je sijedi starac paralitičar sa dugačkom bijelom bradom i čupercima kose u obliku vražjih roščića. Ima naglašeni dugački vještičji tanki nos , a karakteristični lik upotpunjuje jedan jedini zub, koji proviruje iz prenaglašenih širokih usta sa tankim usnama.

Invalidska kolica u kojima provodi svoje vrijeme su drvena ruševina, nevješto povezana pa podjeća na stolac, sa dva kotača od kojih je jedan automobilska guma, a drugi je drveni kotač s kolca.

Priča o Broju 1

Prvo pojavljivanje

Broj 1 se prvi put pojavljuje u 11. broju Alana Forda. Do tada je vodstvo Grupe TNT bilo u rukama Debeli Šef|Debelog Šefa, a nakon 11. broja Broj 1 preuzima tu ulogu, a Šef je tada pretvoren u spavalicu.

Porijeklo Broja 1

O Broju 1 se ne zna gotovo ništa. No, u epizodi "Sjećam se", pokušavajući se prisjetiti zaboravljenog lika, Broj 1 nabraja sve poznanike kojih se sjeća od početka svog života, te tako saznajemo da mu je prvi poznanik bio neandertalac, pa zatim momak iz pećine kod Krapine... Iako star, sjed i iznemogao Broj 1 ima živog oca, koji se također više puta pojavljuje u stripu.

U maloj crnoj knjižici, koju uvijek nosi sa sobom, se nalaze podaci i grijesi iz prošlosti o svemu i svakomu, a iz povjesnih priča u kojima samo on uživa, i koje vrlo rado priča ostatku Grupe TNT, saznajemo da je, direktno ili indirektno, sudjelovao u većini poznatih povjesnih događaja.