Kohorosciwetari: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Kohorosciwetari''', jedna od skupina američkih Indijanaca iz sjevernobrazilske države [[Amazonas]] sa rijeke río Dimití, pritoke [[Río Negro]]a. Kohorosciwetari, su jedna od skupina [[Guahariba]] (danas poznatih kao Sanuma ili Yanoama), a jezično pripadaju porodici [[Chirianan]] ili Yanomami. Brojno stanje iznosi 622 (1976 RC); u novije vrijeme preko 1000.
'''Kohorosciwetari''', jedna od skupina američkih Indijanaca iz sjevernobrazilske države [[Amazonas]] sa rijeke río Dimití, pritoke [[Río Negro]]a. Kohorosciwetari, su jedna od skupina [[Guaharibo|Guahariba]] (danas poznatih kao Sanuma ili Yanoama), a jezično pripadaju porodici [[Chirianan]] ili Yanomami. Brojno stanje iznosi 622 (1976 RC); u novije vrijeme preko 1000.


== Jezik kohoroxitari ==
== Jezik kohoroxitari ==

Inačica od 9. svibnja 2008. u 20:41

Kohorosciwetari, jedna od skupina američkih Indijanaca iz sjevernobrazilske države Amazonas sa rijeke río Dimití, pritoke Río Negroa. Kohorosciwetari, su jedna od skupina Guahariba (danas poznatih kao Sanuma ili Yanoama), a jezično pripadaju porodici Chirianan ili Yanomami. Brojno stanje iznosi 622 (1976 RC); u novije vrijeme preko 1000.

Jezik kohoroxitari

'Ethnologue' na svojem popisu pod imenom kohoroxitari (ISO 639-3: KOB) navodi njihov jezik kao neklasificiran. Kodni naziv će se povuć iz upotrebe jer je ustanovljeno da jezik kohoroxitari ne postoji, nego je tek jedno od sela Sanuma Indijanaca.

Vanjske poveznice