Posebna zoologija: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m razdvojbe_za_Evolucija
p.
Redak 1: Redak 1:
'''Posebna zoologija''' se bavi pojedinim vrstama životinjskog svijeta. Za razliku od [[opća zoologija|opće zoologije]], posebna se bavi različitošću i razlikama u životinjskom svijetu.
'''Posebna zoologija''' se bavi pojedinim vrstama životinjskog svijeta. Za razliku od [[opća zoologija|opće zoologije]], posebna se bavi različitošću i razlikama u životinjskom [[svijet]]u.


Ona opisuje
Ona opisuje
Redak 13: Redak 13:
Pregled pojedinih grupa životina sadrži [[sistematika životinjskog carstva]].
Pregled pojedinih grupa životina sadrži [[sistematika životinjskog carstva]].


Razlog postojanja posebne zoologije odnosno [[posebna botanika|posebne botanike]] je u njihovoj različitosti od ostalih prirodnih znanosti. Dok sve druge prirodne znanosti ( u najvećoj mjeri [[fizika]]) i dio biologije traže općenito primjenjive zakonitosti, biolozi koji se bave posebnom zoologijom ili botanikom pokušavaju obuhvatiti i opisati raznovrsnost oblika.
Razlog postojanja posebne zoologije odnosno [[posebna botanika|posebne botanike]] je u njihovoj različitosti od ostalih prirodnih znanosti. Dok sve druge prirodne znanosti (u najvećoj mjeri [[fizika]]) i dio biologije traže općenito primjenjive zakonitosti, biolozi koji se bave posebnom zoologijom ili botanikom pokušavaju obuhvatiti i opisati raznovrsnost oblika.


[[Kategorija:Zoologija| ]]
[[Kategorija:Zoologija| ]]

Inačica od 16. rujna 2009. u 02:18

Posebna zoologija se bavi pojedinim vrstama životinjskog svijeta. Za razliku od opće zoologije, posebna se bavi različitošću i razlikama u životinjskom svijetu.

Ona opisuje

Pregled pojedinih grupa životina sadrži sistematika životinjskog carstva.

Razlog postojanja posebne zoologije odnosno posebne botanike je u njihovoj različitosti od ostalih prirodnih znanosti. Dok sve druge prirodne znanosti (u najvećoj mjeri fizika) i dio biologije traže općenito primjenjive zakonitosti, biolozi koji se bave posebnom zoologijom ili botanikom pokušavaju obuhvatiti i opisati raznovrsnost oblika.