Istrapedija: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Istrapedija premješteno na Istrapedia preko postojećeg preusmjeravanja: http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnikom%3AAndrej_%C5%A0alov&diff=2050425&oldid=2048501
 
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
Istrapedija je prva regionalna internetska enciklopedija u [[Hrvatska|Hrvatskoj]], a vjerojatno i šire. Ispunjena je sadržajima vezanim uz istarsku povijest, kulturu, znanost i umjetnost, koju pored tekstualnih zapisa čine fotografije, videomaterijali te audio zapisi tradicijske glazbe.
#PREUSMJERI [[Istrapedia]]

Na njoj se nalazi nekoliko tisuća obrađenih pojmova – enciklopedijskih natuknica, fotografija, filmova i glazbe u mp3 formatu. Nastala je s ciljem zabilježavanja i sačuvanja [[istra|istarske]] posebnosti. Sadržaji enciklopedije vezani su uz istarsku povijest, kulturu i znanost, a osim članaka, nalaze se i videozapisi istarskih krajolika, te audioprimjerci tradicijske glazbe.

Istrapedia funkcionira na principu [[Wikipedija|Wikipedije]], te je svatko može uređivati. Trenutno se na njoj nalazi oko 1500 članaka, 3000 fotografija te više stotina filmova i mp3 datoteka.
Kako i sama riječ podsjeća, Istrapedia funkcionira na principu velike i poznate svjetske internetske enciklopedije – [[Wikipedija|Wikipedije]], što znači da ju mogu uređivati sami građani.

Ideja je potekla od strane [http://www.istra-istria.hr/ Istarske županije], koja je i nositelj projekta, a nastala je zbog zaštite i očuvanja istarskih nematerijalnih kulturnih dobara. Osnovni cilj Istrapedije jest na jednom mjestu objediniti sve važno i zanimljivo o Istri što ne smije biti zaboravljeno i izgubljeno te to ovjekovječiti riječju (hrv, tal), slikom (foto i video) i zvukom.
Također, jedan od ciljeva je razvijanje interaktivne mreže s korisnicima koji mogu postati urednici Istrapedije.



[[Datoteka:Istrapedia.jpg]]

==Vanjske poveznice==
*[http://www.istrapedia.hr/ Istrapedia]

[[Kategorija:Enciklopedistika]]
[[Kategorija:Istra]]

Inačica od 25. listopada 2010. u 13:45

Istrapedija je prva regionalna internetska enciklopedija u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire. Ispunjena je sadržajima vezanim uz istarsku povijest, kulturu, znanost i umjetnost, koju pored tekstualnih zapisa čine fotografije, videomaterijali te audio zapisi tradicijske glazbe.


Na njoj se nalazi nekoliko tisuća obrađenih pojmova – enciklopedijskih natuknica, fotografija, filmova i glazbe u mp3 formatu. Nastala je s ciljem zabilježavanja i sačuvanja istarske posebnosti. Sadržaji enciklopedije vezani su uz istarsku povijest, kulturu i znanost, a osim članaka, nalaze se i videozapisi istarskih krajolika, te audioprimjerci tradicijske glazbe.

Istrapedia funkcionira na principu Wikipedije, te je svatko može uređivati. Trenutno se na njoj nalazi oko 1500 članaka, 3000 fotografija te više stotina filmova i mp3 datoteka. Kako i sama riječ podsjeća, Istrapedia funkcionira na principu velike i poznate svjetske internetske enciklopedije – Wikipedije, što znači da ju mogu uređivati sami građani.


Ideja je potekla od strane Istarske županije, koja je i nositelj projekta, a nastala je zbog zaštite i očuvanja istarskih nematerijalnih kulturnih dobara. Osnovni cilj Istrapedije jest na jednom mjestu objediniti sve važno i zanimljivo o Istri što ne smije biti zaboravljeno i izgubljeno te to ovjekovječiti riječju (hrv, tal), slikom (foto i video) i zvukom.

Također, jedan od ciljeva je razvijanje interaktivne mreže s korisnicima koji mogu postati urednici Istrapedije.


Vanjske poveznice