Razlika između inačica stranice »Obitelj Dursley«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 45 bajtova ,  prije 10 godina
bez sažetka
Iste godine kad je Harry započeo školovanje u [[Hogwarts]]u, Dudley je upisan u internat koji je pohađao i njegov otac, Smeltings. Smeltings je opisan kao snobovska privatna škola s apsurdnim tradicijama. Dječaci su u školi trebali nositi štapove, a Dudley je, kad je Harry dobio pismo te kad mu je tetak Vernon pismo oteo da ga pročita, neprestano vikao na oca i udarao ga štapom.
 
Do pete je knjige Dudley fizički ojačao (dio njegova sala <!-- :-))))) --> vjerojatno se pretvorilo u mišiće čemu je pripomogla i stroga dijeta kojoj je bio podvrgnut tijekom prethodne godine), počeo se zanimati za [[boks]] i čini se da je imao talenta. Nasilnik je koji sada vodi "bandu" prijatelja (Piers Polkiss, Dennis, Gordon i Malcolm) s kojom često tuče mlađu djecu. Po tome je Dudley dobio nadimak "Veliki De". Dudleyeva "banda" je također, kad su bili u višim razredima Osnovne škole, pohađala školu Smeltings. Dudley je između radne četvrte i pete knjige počeo pušiti, a roditelji su ga i dalje tetošili jer su mislili da ide na čaj kod svojih prijatelja dok on, zajedno s njima, razbija po gradu. Dudleyja i Harryja jedne su večeri tijekom ljetnih praznika napala dva dementora (koje je poslala [[Dolores Umbridge|Umbridgeica]]). Dudley se zbog užasnog osjećaja onesvijestio, a Harry je magijom uspio otjerati dementore. Uspio je dovesti potresenog Dudleyja kući, ali Dudley je bio uvjeren da je Harry koristio magiju da bi prizvao dementore i prestrašio ga.
 
U četvrtoj je knjizi Dudleyjeva širina premašila njegovu visinu pa su školski krojači rekli Dursleyjevima da ne postoji uniforma koja bi pristajala Dudleyju. Također, školska medicinska sestra iz Smeltingsa Dursleyjevima je preporučila da Dudleyja stave na strogu dijetu s voćem i povrćem. [[Obitelj Weasley|Weasleyjevi]] su tijekom ljeta kad je Dudley bio na dijeti došli po Harryja kako bi zajedno pogledali finale Svjetskog prvenstva u metloboju. Dudley se bojao Weasleyjevih (tijekom posljednjeg susreta s čarobnjakom izrastao mu je svinjski repić) i pokušao se zaštititi priljubivši se stražnjicom za zid. [[Fred i George Weasley]] "slučajno" su ispustili nekoliko čarobnih karamela jezikoduljica, a Dudley ih je pohlepno pojeo zbog čega mu je jezik bio otprilike metar duži od normalnog. Petunia Dursley je nakon početne prestravljenosti ipak dopustila [[Arthur Weasley|Arthuru Weasleyju]] da mu smanji jezik.
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik