Huave: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
[[Slika:ŽenaHuave.jpg|thumb|Žena iz plemena Huave, Oaxaca, Meksiko.]] '''Huave''' (Huavi, Wabi).- Indijanski narod, njihov jezik i izolirana jezična porodica sa pacifičke obale [[Tehuantepec]]a, [[Meksiko]]. Jedini član pordice, istoimeno je pleme i jezik. [[Ribolov]] i [[agrikultura]] temelje su opstanka Huavea, a svoje potrebe za osnovnom hranom i manufakturnim proizvodima podmiruju na tržnicama obližnjih gradova. Obitelj je patrilokalna.
[[Slika:ŽenaHuave.jpg|thumb|Žena iz plemena Huave, Oaxaca, Meksiko.]] '''Huave''' (Huavi, Wabi).- Indijanski narod, njihov jezik i izolirana jezična porodica sa pacifičke obale [[Tehuantepec]]a, [[Meksiko]]. Jedini član pordice, istoimeno je pleme i jezik. [[Ribolov]] i [[agrikultura]] temelje su opstanka Huavea, a svoje potrebe za osnovnom hranom i manufakturnim proizvodima podmiruju na tržnicama obližnjih gradova. Glavna gradska središta su San Mateo de Mar, San Dionisio de Mar, San Francisco de Mar i Santa Maria del Mar. Ima ih oko 10,000. Obitelj je patrilokalna.


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==

Inačica od 26. kolovoza 2006. u 01:30

Datoteka:ŽenaHuave.jpg
Žena iz plemena Huave, Oaxaca, Meksiko.

Huave (Huavi, Wabi).- Indijanski narod, njihov jezik i izolirana jezična porodica sa pacifičke obale Tehuantepeca, Meksiko. Jedini član pordice, istoimeno je pleme i jezik. Ribolov i agrikultura temelje su opstanka Huavea, a svoje potrebe za osnovnom hranom i manufakturnim proizvodima podmiruju na tržnicama obližnjih gradova. Glavna gradska središta su San Mateo de Mar, San Dionisio de Mar, San Francisco de Mar i Santa Maria del Mar. Ima ih oko 10,000. Obitelj je patrilokalna.

Vanjske poveznice