Sveučilište La Sapienza: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Redak 15: Redak 15:
|}
|}
{{Dodaj infookvir}}
{{Dodaj infookvir}}
'''Sveučilište Sapienza u Rimu''' poznato i pod kraćim imenom '''Sapienza''' autonomno je i javno [[sveučilište]] u [[Rim|Rimu]] u [[Italija|Italiji]]. Sapienza je najveće sveučilište u Italiji po broju studenata, i najstarije od četiri javnih rimskih sveučilišta. Riječ ''sapienzna'' znači ''mudrost'' ili ''znanje''. Prema ''QS World University Rankings'' iz 2010. nalazi se na 190. mjestu u svijetu.
'''Sveučilište La Sapienza u Rimu''' poznato i pod kraćim imenom '''La Sapienza''' autonomno je i javno [[sveučilište]] u [[Rim|Rimu]] u [[Italija|Italiji]]. Sapienza je najveće sveučilište u Italiji po broju studenata, i najstarije od četiri javnih rimskih sveučilišta. Riječ ''sapienza'' znači ''mudrost'' ili ''znanje''. Prema ''QS World University Rankings'' iz 2010. nalazi se na 190. mjestu u svijetu.


==Povezani članci==
==Povezani članci==
Redak 21: Redak 21:


[[Kategorija:Sveučilišta]]
[[Kategorija:Sveučilišta]]
[[Kategorija:Italija]]


[[ar:جامعة روما سابينزا]]
[[ar:جامعة روما سابينزا]]

Inačica od 24. ožujka 2013. u 23:14


Sveučilište Sapienza u Rimu
Sapienza – Università di Roma
Slika kampusa
Godina osnutka 1303
Tip javno Sveučilište
Broj studenata 112,500
Lokacija Rim, Italija
Službena stranica http://www2.uniroma1.it/default_e.php/
Dodaj infookvir

Sveučilište La Sapienza u Rimu poznato i pod kraćim imenom La Sapienza autonomno je i javno sveučilište u Rimu u Italiji. Sapienza je najveće sveučilište u Italiji po broju studenata, i najstarije od četiri javnih rimskih sveučilišta. Riječ sapienza znači mudrost ili znanje. Prema QS World University Rankings iz 2010. nalazi se na 190. mjestu u svijetu.

Povezani članci