Wikipedija:Wikiusvajanje: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinosi)
m Bot: brisanje međuwiki poveznica premještenih u stranicu d:q3919128 na Wikidati
MerlIwBot (razgovor | doprinosi)
Redak 128: Redak 128:


[[Kategorija:Wikiusvajanje| ]]
[[Kategorija:Wikiusvajanje| ]]

[[fa:ویکی‌پدیا:ویکی‌پروژهٔ معلمان راهنما]]

Inačica od 8. kolovoza 2013. u 21:16


Wikiusvajanje je osrednje dobra ideja koja nije nikad niti malo zaživjela na ovome projektu. Ova stranica nije obrisana, nego je ostavljena tako da služi za primjer ako nekome opet padne na pamet slična ili ista ideja da se ne mora objašnjavati zašto to nije dobra ideja.


Što je wikiusvajanje? Wikiusvajanje je program mentorstva pokrenut konsenzusom zajednice s ciljem da pomogne novim i neiskusnim suradnicima. Iskusniji suradnici (wikimentori) mogu "posvojiti" novije suradnike i tako ih voditi kroz proces upoznavanja s radom na Wikipediji.

Ako ste novi ili neiskusni i želite pomoć u uređivanju i pisanju članaka, postavljanju slika, primjeni pravila i smjernica ili vas zanima neka od ostalih aktivnosti na Wikipediji, mentor će vam u tome pomoći. U program se mogu uključiti i suradnici koji nisu potpuno novi, s ciljem da još bolje savladaju rad na Wikipediji i poboljšaju kvalitetu svojih doprinosa.
Kako biste dobili mentora možete:

↱

Wikiusvajanje

Popis mentora od kojih možete zatražiti usvajanje

Culo-sija

Ukoliko trebate pomoć, tu sam. Suradnik sam na Wikipediji od lipnja 2008. godine. Pišem pretežito o vojnoj opremi, ali mogu pomoći i sa drugim temama.
Područje interesa:

vojne teme, računalstvo
Edgar Allan Poe

Pozdrav! Na Wikipediji sam od 2005. godine i u ovih sam 5 godina jako puno doprinio Wikipediji. Primarno pišem biografije i članke o povijesti, ali zanima me i sport, politika, filozofija, ali i neke "kolokvijalnije" stvari kao film i glazba. Tijekom 5 godina sam imao dosta problema i komplikacija na Wikipediji, ali sam upravo kroz njih puno naučio, pa možda i nekom drugom pomognem.
Područje interesa:

biografije (svih područja), povijest (posebice Drugi svjetski rat i Hladni rat), povijest umjetnosti, sport (rukomet, nogomet), politika, filozofija
Fraxinus

Suradnik sam više od tri godine. Blage sam naravi i imam puno strpljenja. Pisao sam članke o raznim temama najviše o religiji, zemljopisu, sportu, biologiji. Tko god me zamoli za pomoć ili zatraži savjet rado ću mu pomoći.
Područje interesa:

religija, zemljopis, sport, biologija, biografije, kultura, hrvatske teme
[[Datoteka:|120px]] Greeneyed_soul

Bok ja sam Greeneyed_soul i suradnik sam od 2009. godine. Bavim se pisanjem glazbenih članaka, uglavnom se radi o singlovima, albumima i stranim izvođačima. Rado ću vam pomoći i prenijeti svoje znanje na vama.
Područje interesa:

Glazba
Kingstone93

Bok, ja sam Kingstone. Suradnik sam Wikipedije od samih početeka 2007. Moje buduće wikiučenike ću mučiti, mučiti i samo mučiti, a možda ih putem nešto i naučim. Svakako ćete imati moju podršku i probat ću vas naučiti svemu što znam. Slobodno se prijavite ne grizem, bar ne jako :)!
Područje interesa:

šport, geografija, Irska
Lasta

Zbog ograničenog vremena trenutno nisam u stanju biti full time mentor, ali sam spreman pomoći u svakom trenutku. Nadam se da ću u travnju biti potpuno dostupan.
Područje interesa:

Ribe Jadrana, po potrebi strojarstvo i pomorstvo
Mario Žamić

Rado ću pomoći nekome tko ima upornosti i tko zaista želi pisati članke.
Područje interesa:

Zemljopis/geografija, ali i općenita pomoć u snalaženju na Wikipediji
MayaSimFan

Odazivam se i na ime MayaSan. Na Wikipediji sam od 2006. i, dok sam prije većinom pisala o Harryju Potteru, sada tu i tamo napišem nešto o Simpsonima. Bavim se održavanjem Wikipedije, predlošcima, slikama i popravcima kad nešto zaškripi.
Područje interesa:

fantastika, znanstvena fantastika, filmovi, video igre
Vatrena ptica

Bog, ja sam suradnica Vatrena ptica. Suradnica sam od kraja 2007. godine i imam 13 i pol godina. Zanimaju me kompjuteri, glazbena teorija i stara glazba, posebno Beatlesi. Pitajte me što želite jer volim pomagati svakome.
Područje interesa:

informatika, računalna sigurnost, The Beatles, Ringo Starr, srednji vijek