Wikipedija:Wikiusvajanje

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s Wikipedija:WU)


Što je wikiusvajanje? Wikiusvajanje je program mentorstva pokrenut konsenzusom zajednice s ciljem da pomogne novim i neiskusnim suradnicima. Iskusniji suradnici (wikimentori) mogu "posvojiti" novije suradnike i tako ih voditi kroz proces upoznavanja s radom na Wikipediji.

Ako ste novi ili neiskusni i želite pomoć u uređivanju i pisanju članaka, postavljanju slika, primjeni pravila i smjernica ili vas zanima neka od ostalih aktivnosti na Wikipediji, mentor će vam u tome pomoći. U program se mogu uključiti i suradnici koji nisu potpuno novi, s ciljem da još bolje savladaju rad na Wikipediji i poboljšaju kvalitetu svojih doprinosa.
Kako biste dobili mentora možete:

↱

Wikiusvajanje

Popis mentora od kojih možete zatražiti usvajanje

Culo-sija

Ukoliko trebate pomoć, tu sam. Suradnik sam na Wikipediji od lipnja 2008. godine. Pišem pretežito o vojnoj opremi, ali mogu pomoći i sa drugim temama.
Područje interesa:

vojne teme, računalstvo
Edgar Allan Poe

Pozdrav! Na Wikipediji sam od 2005. godine i u ovih sam 5 godina jako puno doprinio Wikipediji. Primarno pišem biografije i članke o povijesti, ali zanima me i sport, politika, filozofija, ali i neke "kolokvijalnije" stvari kao film i glazba. Tijekom 5 godina sam imao dosta problema i komplikacija na Wikipediji, ali sam upravo kroz njih puno naučio, pa možda i nekom drugom pomognem.
Područje interesa:

biografije (svih područja), povijest (posebice Drugi svjetski rat i Hladni rat), povijest umjetnosti, sport (rukomet, nogomet), politika, filozofija
Fraxinus

Suradnik sam više od tri godine. Blage sam naravi i imam puno strpljenja. Pisao sam članke o raznim temama najviše o religiji, zemljopisu, sportu, biologiji. Tko god me zamoli za pomoć ili zatraži savjet rado ću mu pomoći.
Područje interesa:

religija, zemljopis, sport, biologija, biografije, kultura, hrvatske teme
[[Datoteka:|120px]] Greeneyed_soul

Bok ja sam Greeneyed_soul i suradnik sam od 2009. godine. Bavim se pisanjem glazbenih članaka, uglavnom se radi o singlovima, albumima i stranim izvođačima. Rado ću vam pomoći i prenijeti svoje znanje na vama.
Područje interesa:

Glazba
Kingstone93

Bok, ja sam Kingstone. Suradnik sam Wikipedije od samih početeka 2007. Moje buduće wikiučenike ću mučiti, mučiti i samo mučiti, a možda ih putem nešto i naučim. Svakako ćete imati moju podršku i probat ću vas naučiti svemu što znam. Slobodno se prijavite ne grizem, bar ne jako :)!
Područje interesa:

šport, geografija, Irska
Lasta

Zbog ograničenog vremena trenutno nisam u stanju biti full time mentor, ali sam spreman pomoći u svakom trenutku. Nadam se da ću u travnju biti potpuno dostupan.
Područje interesa:

Ribe Jadrana, po potrebi strojarstvo i pomorstvo
Mario Žamić

Rado ću pomoći nekome tko ima upornosti i tko zaista želi pisati članke.
Područje interesa:

Zemljopis/geografija, ali i općenita pomoć u snalaženju na Wikipediji
MayaSimFan

Odazivam se i na ime MayaSan. Na Wikipediji sam od 2006. i, dok sam prije većinom pisala o Harryju Potteru, sada tu i tamo napišem nešto o Simpsonima. Bavim se održavanjem Wikipedije, predlošcima, slikama i popravcima kad nešto zaškripi.
Područje interesa:

fantastika, znanstvena fantastika, filmovi, video igre
Vatrena ptica

Bog, ja sam suradnica Vatrena ptica. Suradnica sam od kraja 2007. godine i imam 13 i pol godina. Zanimaju me kompjuteri, glazbena teorija i stara glazba, posebno Beatlesi. Pitajte me što želite jer volim pomagati svakome.
Područje interesa:

informatika, računalna sigurnost, The Beatles, Ringo Starr, srednji vijek