Euskaltzaindia: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
[[Datoteka:Bilboko Euskaltzaindia.jpg|minijatura| Sjedište u Bilbau]]
[[Datoteka:Bilboko Euskaltzaindia.jpg|minijatura| Sjedište u Bilbau]]


'''Euskaltzaindia''' (doslovno:"skupina čuvara baskijskog jezika", često prevedeno i kao kraljevska akademija baskijskog jezika) je službena akademska regulatorna institucija za [[baskijski jezik]]. Ona provodi istraživanja o jeziku, vodeći računa o njegovj zaštiti, a uspostavlja standarde uporabe. Poznato je na španjolskom kao ''La Real Academia de la Lengua Vasca'' (budući da je pod kraljevskim pokroviteljstvom španjolske monarhije, poput Real Academia Española) a na francuskom jeziku kao ''Académie de la Langue Basque''.
'''Euskaltzaindia''' (doslovno:"skupina čuvara baskijskog jezika", često prevedeno i kao '''Kraljevska akademija baskijskog jezika''') je službena akademska regulatorna institucija za [[baskijski jezik]]. Ona provodi istraživanja o jeziku, vodeći računa o njegovj zaštiti, a uspostavlja standarde uporabe. Poznato je na španjolskom kao ''La Real Academia de la Lengua Vasca'' (budući da je pod kraljevskim pokroviteljstvom španjolske monarhije, poput [[Real Academia Española]]) a na francuskom jeziku kao ''Académie de la Langue Basque''.


==Stvaranje==
==Stvaranje==

Inačica od 20. ožujka 2015. u 14:54

Sjedište u Bilbau

Euskaltzaindia (doslovno:"skupina čuvara baskijskog jezika", često prevedeno i kao Kraljevska akademija baskijskog jezika) je službena akademska regulatorna institucija za baskijski jezik. Ona provodi istraživanja o jeziku, vodeći računa o njegovj zaštiti, a uspostavlja standarde uporabe. Poznato je na španjolskom kao La Real Academia de la Lengua Vasca (budući da je pod kraljevskim pokroviteljstvom španjolske monarhije, poput Real Academia Española) a na francuskom jeziku kao Académie de la Langue Basque.

Stvaranje

Ciljevi

Povijest

Euskara Batua

Vanjske poveznice