Prijeđi na sadržaj

Kategorija:U izradi

Izvor: Wikipedija

Svaki suradnik doprinosi wikipediji tamo gdje misli da može najbolje pomoći, no potrebni su i načini kako obznaniti koji su članci potrebni.

5 načina

[uredi | uredi kôd]

Tražene stranice

[uredi | uredi kôd]

Na stranici Posebne stranice:Tražene stranice poredani su članci koji ne postoje, a na koje postoje poveznice, i to redom po broju poveznica na nepostojeći članak. Dobra strana ovoga je objektivnost, jer je broj poveznica na članak vrlo dobar kriterij za potrebnost članka. Loša strana je što se dotična stranica ne obnavlja češće od dvaput mjesečno (i na to se ne može utjecati).

Kratke stranice

[uredi | uredi kôd]

Stranica Posebne stranice:Kratke stranice je također mjesto gdje se mogu naći članci kojima treba dorada, no ovdje kriterij nije broj članaka, nego njihova duljina. Tako je na vama da li ćete u dotični članak dodati predložak {{bris}} (ne mijenjajući ostatak teksta na stranici) ili ćete ga doraditi. Loša strana je što se dotični popis obnavlja istom učestalošću kao i Posebne stranice:Tražene stranice.

Što pisati?

[uredi | uredi kôd]

Stranica Wikipedija:Što pisati objašnjava ideju što pisati i kako se služiti; time prepušta inicijativu samom korisniku Wikipedije.

Što je najpotrebnije?

[uredi | uredi kôd]

Wikipedija:Što je najpotrebnije ? navodi ono što joj naslov kaže. Dobra strana je što tu stranicu obično uređuju iskusni korisnici koji imaju osjećaj što nedostaje na Wikipediji; loša strana je ta što se ta stranica ne osvježava automatski, pa ponekad kasni za stvarnim potrebama Wikipedije i bitno više od stranica kreiranih putem softvera.

Posljednji način je pogled u ovu kategoriju, u kojoj su pobrojani članci koji u sebi sadrže predložak {{mrva}}, koji se stavlja na kratke stranice kojima je potrebna dopuna (na prazne stranice se ne stavlja ovaj predožak, prazne stranice treba ili "pretvoriti" u neprazne (popuniti), ili označiti sa {{bris}} (čime se predlaže brisanje). Ovo je dobar način, jer doprinosi kvaliteti članaka na Wikipediji.

Potkategorije

[uredi | uredi kôd]
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi U izradi

Zbog bolje preglednosti poredane su abecedno.

Potkategorije

Ova kategorija ima sljedeću 101 potkategoriju, od ukupno 101.

A

B

D

E

F

G

H

J

K

M

N

Nj

O

P

R

S

Š

U

V

Z

Ž

Stranice u kategoriji »U izradi«

Prikazano je 200 stranica u ovoj kategoriji, od ukupno 1.325.

(prethodna stranica) (sljedeća stranica)
(prethodna stranica) (sljedeća stranica)