Spichehat: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
m fix link
Redak 1: Redak 1:
'''Spichehat''', jedno od [[Indijanci|indijanskih]] plemena poznatih tek po spominjanju [[Henri Joutel]]a ([[1687]]), koji za njih kaže da su imali selo negdje između rijeke [[Colorado, rijeka (Teksas)|Colorado]] i zaljeva [[Matagorda]] u [[Teksas]]u. Joutel ih spominje jedino po pričanjima [[Ebahamo]] Indijanaca <ref>[http://www.tshaonline.org/handbook/online/articles/SS/bms40.html Spichehat Indians]</ref>. O njihovoj jezičnoj pripadnosti nije ništa poznato, a [[Frederick Webb Hodge]] spominje ih samo kao pleme koje je živjelo na govornom području [[Karankawan|Karankawa]] <ref>[http://books.google.com/books?id=68ERQ9fkyTMC&pg=PA658&lpg=PA658&dq=Spichehat+Indians&source=bl&ots=Ebps18LvS5&sig=2xktwMH6jND7YFZGIIghT1UP4pU&hl=en&ei=sPmWScjNIIG40AWBmJC7Ag&sa=X&oi=book_result&resnum=1&ct=result#PPA658,M1 Hodge]</ref>.
'''Spichehat''', jedno od [[Indijanci|indijanskih]] plemena poznatih tek po spominjanju [[Henri Joutel]]a ([[1687]]), koji za njih kaže da su imali selo negdje između rijeke [[Colorado, rijeka (Teksas)|Colorado]] i zaljeva [[Matagorda]] u [[Teksas]]u. Joutel ih spominje jedino po pričanjima [[Ebahamo]] Indijanaca <ref>[http://www.tshaonline.org/handbook/online/articles/bms40 Spichehat Indians]</ref>. O njihovoj jezičnoj pripadnosti nije ništa poznato, a [[Frederick Webb Hodge]] spominje ih samo kao pleme koje je živjelo na govornom području [[Karankawan|Karankawa]] <ref>[http://books.google.com/books?id=68ERQ9fkyTMC&pg=PA658&lpg=PA658&dq=Spichehat+Indians&source=bl&ots=Ebps18LvS5&sig=2xktwMH6jND7YFZGIIghT1UP4pU&hl=en&ei=sPmWScjNIIG40AWBmJC7Ag&sa=X&oi=book_result&resnum=1&ct=result#PPA658,M1 Hodge]</ref>.


== Izvori ==
== Izvori ==

Inačica od 31. ožujka 2016. u 14:25

Spichehat, jedno od indijanskih plemena poznatih tek po spominjanju Henri Joutela (1687), koji za njih kaže da su imali selo negdje između rijeke Colorado i zaljeva Matagorda u Teksasu. Joutel ih spominje jedino po pričanjima Ebahamo Indijanaca [1]. O njihovoj jezičnoj pripadnosti nije ništa poznato, a Frederick Webb Hodge spominje ih samo kao pleme koje je živjelo na govornom području Karankawa [2].

Izvori