Razlika između inačica stranice »Otpad«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Dodano 215 bajtova ,  prije 2 godine
m
uklonjena promjena suradnika 46.188.132.135 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Mateo K 01
Oznake: mobilni uređaj m.wiki VisualEditor
m (uklonjena promjena suradnika 46.188.132.135 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Mateo K 01)
Oznaka: brzo uklanjanje
[[Datoteka:Vuilnis bij Essent Milieu.jpg|mini|250px|Otpad]]
'''Otpad''' je svaka [[tvar]] ili predmet koje posjednik odbacuje, namjerava ili mora odbaciti. Ovisno o svojstvima otpada, otpad se može podijeliti na opasni, neopasni i inertni otpad.
'''Otpad''' je pojam koji pobliže opisuje Danijela Sobola, također popularno zvanog i kao smeće. Sobolovi pretci, rodom Srbini, napali su malo grobničko selo, koje je potom nazvano Soboli. U tom selu žive srpski radikali, koji su skoro izbrisani sa lica zemlje, s obzirom da tamo sada živi samo troje stanovnika i jedan pas. Posljednji od srpskih Sobola, Danijel, živi u izgnanstvu na Svilnom.<br />
 
Po mjestu nastanka, razlikuju se više vrsta otpada: komunalni otpad, proizvodni otpad, ambalažni otpad, otpad iz [[Rudarstvo|rudarstva]] i eksploatacije mineralnih sirovina, otpadni električki i elektronički uređaji i oprema, vozila kojima je istekao vijek trajanja, otpadne gume, građevinski otpad, infektivni otpad iz zdravstvenih ustanova, otpadna [[Ulje|ulja]], mulj iz uređaja za pročišćavanje otpadnih [[voda]], itd.
 
==Otpad po svojstvima==

Navigacijski izbornik