Razlika između inačica stranice »Usisivač«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisan 1 bajt ,  prije 2 godine
bez sažetka
m (uklonjena promjena suradnika 2601:647:4D80:3190:4A:3BEF:A161:97B (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnice Praxidicae)
Oznaka: brzo uklanjanje
No edit summary
Standardni usisivači se sastoje od mobilne centralne jedinice (tijela) s kotačima, u kojoj se nalazi elektronika, usisni sistem, filteri, spremnik za prašinu i prostor za spremanje električnog kabela. Na tijelo usisivača je spojeno plastično fleksibilno crijevo na koje se montiraju drške, metalni produžeci različitih duljina, i završne jedinice (četke) koje dolaze u dodir s površinama koje se čisti.
 
Štapni (vertikalni) usisivači nemaju tijelo s kotačima, već su svi dijelovi aparata smješteni duž vertikale kojoj se na jednoj strani nalazi drška, a na drugoj četka. Ručni usisivači su manjih dimenzija i obično manje snage. Imaju ugrađenu bateriju pa ih se kraće vrijeme može koristiti nezavisno od električne mreže. U novije vrijeme su popularni robotski usisivači, izvedeni kao manje plosnate mobilne jedinice koje se samostalno kreću prostorom, "prepoznaju" prepreke i tipove površina, imaju daljinsko upravljanje, više načina rada i sl.. Napajaju se iz baterije koja traje do nekoliko sati.
 
==Izvori==
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik