Grb Ekvatorske Gvineje: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m lektura (sa->s)
mNema sažetka uređivanja
 
Redak 3: Redak 3:
'''Grb [[Ekvatorska Gvineja|Ekvatorske Gvineje]]''' je službeno usvojen [[21. kolovoza]] [[1979.]] nakon proglašenja nazavisnosti.
'''Grb [[Ekvatorska Gvineja|Ekvatorske Gvineje]]''' je službeno usvojen [[21. kolovoza]] [[1979.]] nakon proglašenja nazavisnosti.


Grb se sastoji od sivog štita, na kojem se nalazi stablo svilenog pamuka. Ispod šita je traka s državnim geslom koje je usvojeno [[1968.]]: ''Unidad, Paz, Justicia'' (Jedinstvo, mir, pravda). Iznad štita su šest šestokrakih zvjezda koje predstavljaju kopno i otoke. Za vrijeme režima diktatora [[Francisco Nguema|Francisca Nguema]] (od 1972. do 1979.) promijenjeno je geslo, no kasnije je opet vraćeno na prvotnu verziju.
Grb se sastoji od sivog štita, na kojem se nalazi stablo svilenog pamuka. Ispod šita je traka s državnim geslom koje je usvojeno [[1968.]]: ''Unidad, Paz, Justicia'' (Jedinstvo, mir, pravda). Iznad štita su šest šestokrakih zvijezda koje predstavljaju kopno i otoke. Za vrijeme režima diktatora [[Francisco Nguema|Francisca Nguema]] (od 1972. do 1979.) promijenjeno je geslo, no kasnije je opet vraćeno na prvotnu verziju.


{{mrva-grb}}
{{mrva-grb}}

Posljednja izmjena od 31. siječnja 2021. u 00:52

Grb Ekvatorske Gvineje je službeno usvojen 21. kolovoza 1979. nakon proglašenja nazavisnosti.

Grb se sastoji od sivog štita, na kojem se nalazi stablo svilenog pamuka. Ispod šita je traka s državnim geslom koje je usvojeno 1968.: Unidad, Paz, Justicia (Jedinstvo, mir, pravda). Iznad štita su šest šestokrakih zvijezda koje predstavljaju kopno i otoke. Za vrijeme režima diktatora Francisca Nguema (od 1972. do 1979.) promijenjeno je geslo, no kasnije je opet vraćeno na prvotnu verziju.

Nedovršeni članak Grb Ekvatorske Gvineje koji govori o grbovima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.