Google (tvrtka): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m O Google-u
Nema sažetka uređivanja
Redak 22: Redak 22:


[[Category:Računarstvo]]
[[Category:Računarstvo]]
[[Category:Internet]]


<!-- interwiki -->
<!-- interwiki -->

Inačica od 17. kolovoza 2005. u 14:20

Datoteka:Google sm.gif
Google-ov logo

Google je u ovom trenutku (siječanj 2005.) najbolja internetska tražilica, po mnogima, posvuda priznata. Osnovali su je dva studenta, Larry Page i Sergey Brin. Google-ova misija je, kako kažu, organizirati informacije svijeta te ih učiniti korisnima.

Google je potaknuo i lavinu jednostavnog, ali i genijalnog web dizajna: njihove stranice su tako jednostavno dizajnirane, a opet su veoma atraktivne.

No Google nije ostao samo tražilica: Google je proširio svoju djelatnost i na newsgrupe, i to je svima poznati Google Groups. Google Groups je najveća arhiva svih poruka ikad napisanih na usenetu koja sadrži oko 900 milijuna poruka diljem svijeta. Nadalje, za oglašavače su tu Google Adwords i Adsense, a nedavno je uveden i Google mail. Spomenimo samo još i Google vijesti. Ovo su samo neke od Google-ovih podružnica.

Još jedna zanimljivost u vezi Google-a je i sigurnost njihovih stranica. Naime, u cijelom vremenu otkad postoji Google, hackeri su uspjeli srušiti samo jednu Google stranicu, i to njihovu podružnicu Picasa, softver za organiziranje digitalnih fotografija.

Više informacija o Picasi:


Vanjske poveznice