Vilim, grof Sullyja: razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisano 46 bajtova ,  prije 10 mjeseci
Poveznica
No edit summary
(Poveznica)
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
Vilim je jednom prilikom pokušao ubiti biskupa Chartresa, što je možda pridonijelo vjerovanju da je bio mentalno neuravnotežen.
 
Vilim je po Adelinu naloguse oženio [[Agneza od SullyjaSullyjska|AgnezuAgnezom od SullyjaSullyjskom]],<ref>Theodore Evergates, ''Aristocratic Women in Medieval France'', str. 31</ref> kćer Gillesa I i Edelburge. Vilim i Agneza su bili roditelji Eudesa,<ref>''Kronike [[Orderic Vitalis|Orderica Vitalisa]]''</ref> Raula, [[Henrik Sullyjski (umro 1189.)|Henrika]], Margarete i Elizabete. Eudes je oženio Matildu od Baugencyja, s kojom je bio otac Gillesa, Henrika, Eudesa i Adeline<ref>''Kronike [[Alberic iz Trois-Fontainesa|Alberica iz Trois-Fontainesa]]''</ref> (te možda Matilde i Agneze).
 
Redovnik [[Orderic Vitalis]] zapisao je da je Vilim bio "dobar i miroljubiv čovjek blagoslovljen djecom i bogatstvom" te ga je smjestio kao najstarijeg na popisu djece Adele i Stjepana.<ref>[http://fmg.ac/Projects/MedLands/CENTRAL%20FRANCE.htm#GuillaumeChartresSullydied1150B Plemstvo centralne Francuske]</ref>
 
== Reference ==
{{Izvori}}
Anonimni suradnik

Navigacijski izbornik