Razgovor sa suradnicom:Mychele Trempetich

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
A1
 
B1
Arhiv
1 2

Arhiviranje[uredi]

Evo, riješeno! Face-smile.svg Nema na čemu Face-wink.svg --Pajo Pajimir 12:22, 18. travnja 2017. (CEST)

Re: Alatna traka[uredi]

Zdravo, Mychele Trempetich. Što se ovog pitanja tiče, pretpostavio bih da je problem u JavaScriptu, tj. u nekom dodatku. Otvori karticu "Dodaci" u Postavkama i isključi dodatak "Dodatni alati za uređivanje" pod "Uređivanje". To bi trebalo riješiti problem. – Srdjan m (razgovor) 22:10, 29. travnja 2017. (CEST)

Imao sam isti problem. Postupio sam prema gornjem savjetu i alatna traka je ponovno tu. Face-smile.svg--Man_Usk recider 22:54, 29. travnja 2017. (CEST)

Re:Ko'olau[uredi]

Pozdrav, Miha! Ne smetaš, ne brini. Stvorih predložak, nadam se da je okej. Face-smile.svg I... nema na čemu. Face-wink.svg --Pajo Pajimir 13:41, 14. lipnja 2017. (CEST)

Božić[uredi]

Zdravo, Miha! Dobro sam, hvala na pitanju Face-grin.svg Kako si ti? Face-smile.svg Hvala ti, i ja želim tebi veoma sretan Božić! --Pajo Pajimir 11:53, 25. prosinca 2017. (CET)

Hvala, sretan Božić i tebi!. Face-smile.svg--Man_Usk recider 14:31, 25. prosinca 2017. (CET)

Kategorije[uredi]

Čim bude pet članaka u kategorije ti je slobodno otvori i poništi moja uklanjanja. Uklanjao sam "crvene kategorije" kao i prošle godine.--Man_Usk recider 23:40, 26. prosinca 2017. (CET)

Nikola Iločki[uredi]

Bok! Hvala što si se javila. Inače je već sve riješeno. Kontaktirao sam još neke suradnike i nekolicina se javila, pa smo uspjeli zadržati postojeći naziv Nicholas of Ilok, što je bolje od Újlaki Miklós, ako već ne može biti Nikola Iločki. A što se tiče drugih imena (kao što si spomenula Philipa IV. itd.), uvijek ima različitih mogućnosti pisanja njihovih imena. Ja se s nekima slažem, s nekima ne, ali se prilagodim većini. Usput, na Tvojoj engleskoj suradničkoj stranici piše `This user is male`, pa se pitam da li je to namjerno ili slučajno. Pozdrav, Silverije (razgovor) 18:30, 14. siječnja 2018. (CET)

Vladari Mauija[uredi]

Želja ti je ispunjena. Face-smile.svg --Pajo Pajimir 11:26, 23. veljače 2018. (CET)

Uskrs![uredi]

Hvala ti puno Face-smile.svg Nadam se da je i tebi bio sretan Face-wink.svg

I oprosti na kašnjenju s ovim, dugo me ne bje ovdje. --Pajo Pajimir 08:10, 6. travnja 2018. (CEST)

Dinastija (Jeli i) Pili[uredi]

riješeno riješeno --Pajo Pajimir 14:32, 8. srpnja 2018. (CEST)

Aloha! Dobro sam, uživam i odmaram (kako se vidi i po mojoj slabašnoj aktivnosti na Wikiji). Toliko članaka za napraviti, a toliko malo volje... Face-grin.svg --Pajo Pajimir 20:05, 20. kolovoza 2018. (CEST)

Predložak o hinduizmu[uredi]

Izrađeno, iako sam se sav pomotao po kategorijama... Nadam se da se admini neće ljutiti Face-grin.svg --Pajo Pajimir 11:51, 28. rujna 2018. (CEST)

Set i podzemlje[uredi]

Pozdrav, Miha! Ma znaš što, neki je IP-ovac napravio tu izmjenu iz "pustinje i oluja" u "podzemnog sveta", ja sam ju samo poništio. Egipatska mi mitologija nije baš jača strana, znam bogove po imenu, ali ne i po funkcijama... Evo, na engleskoj Wikiji piše da je bog pustinje, oluja, kaosa, nasilja i stranaca. Pretpostavljam da tebi Egipat ide jače nego meni pa tebi prepuštam stvar u ruke, vjerujem da znaš treba li štogod dopisati Face-smile.svg --Pajo Pajimir 19:23, 9. listopada 2018. (CEST)

Uzvraćam čestitke[uredi]

Pozdrav, Miha! Neka je i tebi sretan i blagoslovljen Božić Face-smile.svg Da, bio mi je prije pet dana Face-grin.svg Hvala ti puno na lijepim željama! --Pajo Pajimir 11:24, 25. prosinca 2018. (CET)

Hvala, sretan Božić i tebi.--Man_Usk recider 18:41, 26. prosinca 2018. (CET)

Sretno novo leto[uredi]

Ciao Miha,
sretna nova i tebi i nadam se da ces nam i ove godine podariti puno "kraljevskih" clanaka. :) Ne jedi puno cokolade i pazi na zdravlje. --El hombre (razgovor) 09:25, 2. siječnja 2019. (CET)

Carica (a ne Waltzing) Matilda[uredi]

Pozdrav, Miha!

Što se mene tiče, ja sam za — vidim da je članak na en.wiki pod "Empress Matilda", a i neke hrvatske internetske stranice nazivaju ju Caricom Matildom.

I jesam, malo sam manje prisutan na Wikiji nego inače, ali to je zbog fakulteta i manjka vremena... Ali nadam se da si i ti dobro Face-smile.svg Nadam se da ti pomogoh. --Pajo Pajimir 16:00, 5. veljače 2019. (CET)

Sparta[uredi]

Pozdrav, Miha! Face-smile.svg

Nema frke, započet ću ga ovih dana, trenutno sam malo u stisci, ne zamjeri... --Pajo Pajimir 13:57, 7. ožujka 2019. (CET)

Evo me nazad! Kako prethodno rekoh, ovih dana nešto sam manje na Wikipediji, ali nisam želio da predugo čekaš na predložak, stoga... Predložak je tu i spreman za korištenje. Međutim, dva kralja nisam znao adekvatno prevesti pa sam do njih zakomentirao da mi je potrebna tvoja intervencija Face-smile.svg --Pajo Pajimir 23:40, 13. ožujka 2019. (CET)

Joj, stvarno nema problema Face-smile.svg Rado ću priskočiti u pomoć ako je što potrebno (i naravno, ako se znam snaći... Face-grin.svg) --Pajo Pajimir 22:16, 17. ožujka 2019. (CET)

Re:Cerje[uredi]

Strašan zločin, ali mislim da tomu nije mjesto u članku. Lijep pozdrav!--Man_Usk recider 20:05, 1. lipnja 2019. (CEST)

Hinduizam[uredi]

Ciao Miha,
iskreno mislim da je tvoja ideja pomalo neostvariva. Shvatam da zelis pomoci i uloziti svoje slobodno vrijeme i trud da bi se napisali clanci o stvarima koje te interesiraju. Radi se naime o tom da bi se onda mozda pojavio veliki broj portala a na kojima (mozda) ne bismo imali suradnika koji bi to pisali, jer volja i motivacija vrlo brzo nestaju. To je moje osobno misljenje a ako se ne slazes s njim postavi slobodno ovaj svoj prijedlog u kafic i tamo ce ti odgovoriti admini vrlo brzo. Dalje i ja pisem uglavnom o stvarima koje mene osobno interesiraju ili pak ponekad clanke koji mislim da moraju biti ovdje na hr.wiki. Tako bi mogla mozda i ti ako ne dodje do otvaranja portala o hinduizmu. Nadam se da ce ti dobri vjetrovi puhati u smjeru koji zelis.:) Lijep pozdrav i cujemo se. --El hombre (razgovor) 19:43, 18. lipnja 2019. (CEST)

Re:Cumpleaños[uredi]

Hello! Face-smile.svg Ma nema frke, hvala ti najljepša! Face-blush.svg Hmmm... Ovisno o tome na koje misliš, Holstove ili općenito, ali u svakom slučaju, da, nikad ih nije dovoljno Face-wink.svg --Pajo Pajimir 13:49, 24. prosinca 2019. (CET)

Feliz Navidad para ti tambien[uredi]

Ciao Miha,
sretan ti i blagoslovljen Božić. Eto i ja sam ti tu kao na aparatima. Promjenio sam naime posao pa sam ovdje puno manje vremena nego prije. Ipak moram ti reći da me zdravlje služi dobro tako da ću i dalje dolaziti na ove prostore s vremena na vrijeme. Da, neke osobe su nestale ili manje pišu ali neke druge nove su tu. Mislim da je to normalno. Ipak upućujem ti specijalne želje da nam napišeš još puno članaka o princezama ali i prinčevima. Čuvaj se Miha:)--El hombre (razgovor) 21:03, 25. prosinca 2019. (CET)

Sretne godine[uredi]

Hvala, Miha! Tvoja čestitka me zaista iznenadila - obično ne pišem čestitke, a onda ih i ne očekujem; usto se godinama nismo dopisivali, pa se pitam otkud sam ti ja pao u oko: nisam mlad, nisam zgodan, nisam pametan... možda ti je na pamet pao metuzalem? Face-angel.svg U svakom slučaju, još jednom hvala!, i tebi neka je sretna i berićetna nova godina!  • Bonč (razgovor) • Ne pijem, ne pušim, ne jurim ženske. Imam samo jednu manu: pomalo lažem. •  00:02, 3. siječnja 2020. (CET)

Re:Druge stvari[uredi]

Pozdrav! Hvala i na Vašim doprinosima! Pogledat ću kakve sve članke imamo na hr.wiki pa ću povezati gdje je to moguće. Face-smile.svg --Hmxhmx (razgovor) 23:17, 22. siječnja 2020. (CET)

Well, well...[uredi]

...tko se to nama vratio? Face-wink.svg

Ako ti kojim slučajem nije poznat moj nick, to je zato što sam ga promijenio prije nekoliko dana. Pajo je Face-smile.svg --Neptune, the Mystic 12:09, 19. lipnja 2020. (CEST)

Hvala ti, i ja tebi želim isto, naročito zbog pomalo zeznute godine kakva nam je dosad bila. Face-smile.svg Denis & Denis? Čuo sam za njih, mislim da i znam neke njihove pjesme, mada vjerujem da bi jedan drugi 'lega mogao biti malo potkovaniji što se tiče informacija o njima. Face-wink.svg --Neptune, the Mystic 12:27, 20. lipnja 2020. (CEST)

Jezici Indije i ljeta[uredi]

Ciao Miha,
drago mi je da si dobro i pri dobrom humoru. Ova godina je nekako čudna svima nama. Nego da ne bih ubadao i pogrešno ti odgovorio zamoliću nekog suradnika koji to zna da ti se javi i tvoj problem ći biti riješen. I nadam se da će ovogodišnji vjetrovi puhati u tvoja jedra kada budeš išla na odmor.:) Pozz--El hombre (razgovor) 21:10, 19. lipnja 2020. (CEST)

Ciao Miha,
ako nisi već vidjela suradnik Kubura je odgovorio na tvoje pitanje u ovom postu. Nadam se da si zadovoljna odgovorom. Ostaj mi zdravo:) --El hombre (razgovor) 19:16, 24. lipnja 2020. (CEST)

Pozdrav[uredi]

Ala, kako je? Jie vruće? :) Kubura (razgovor) 00:24, 8. kolovoza 2020. (CEST)

Jesen[uredi]

Bok, Miha! I ja tebi želim lijepu jesen, premda će joj trebati još par dana da službeno dođe Face-smile.svg

U načelu postoji pravilo da gdje god posvojni genitiv i posvojni pridjev znače isto i ne mijenjaju značenje sintagme treba dati prednost posvojnom pridjevu (kao npr. državljanin Švedske – švedski državljanin). Međutim, postoje iznimke, kao npr. pučki komandant i komandant puka ili praznik rada i radni praznik, koji ne prenose isto značenje.

E sad, što se vladara tiče... Pitanje je koliko se pridjev i posvojni G razlikuju kad su nazivi naroda nad kojima netko vlada u pitanju. Npr., prema ovoj natuknici Alfons VIII. treba ostati u konstrukciji s posvojnim genitivom jer se spominju dvije riječi (kralj Kastilje i Leona). K tome, ne moramo ići u opskurne vode da vidimo neke stvari; Charlesa zovu princem (od) Walesa, vojvodom (od) Cornwalla, vojvodom (od) Rothesayja, ali ne toliko velškim princem, kornvolsko-rofesijskim vojvodom... Diana je dobila titulu princeza (od) Walesa, a sama nije podrijetlom bila Velšanka.

Dakle, u načelu doista ide posvojni pridjev, ali valja imati na umu mijenja li se značenje. Pretpostavljam da se bolje razumiješ u osobe o kojima si pisala biografije od mene, pa tebi prepuštam da odlučiš koliko je značenje isto ili različito. Moguće je i da su neki nazivi ustaljeni, pa ih nema smisla mijenjati Face-tongue.svg --Neptune, the Mystic 12:01, 20. rujna 2020. (CEST)